Se pare că Microsoft s-a gândit serios la posibilitatea ca utilizatorii versiunilor Windows anterioare să întâmpine dificultăți lal primul contact cu Windows 8. De aceea compania a pregătit o serie de clipuri promoțional-instructive cu care încearcă preîntâmpinarea unor asemenea situații.
Noua versiune a sistemului de operare aduce schimbări majore pentru utilizatori, fiind optimizată pentru touch, dar și pentru mouse și tastatură. Elementele de noutate care schimbă semnificativ experiența utilizatorului sunt funcționalitățile ”ascunse” în colțurile ecranului, toolbar-ul Charms și live tiles din noul ecran Start.

Am inserat mai jos 3 asemenea clipuri realizate de Microsoft. După cum veți vedea, de fapt ele se adresează mai întâi partenerilor companiei, care vor vinde și vor implementa sistemul de operare sau echipamente cu Windows 8 preinstalat.
Primul clip, intitulat sugestiv ”Make it Your Own” vrea să demonstreze utilizarea și personalizarea noului ecran Start, pe care Microsoft îl definește ca pe un bulletin board digital pe care se fixează, grupează și redimensionează tiles-urile :

Al doilea clip, ”Easy sharing demo”, se concentrează asupra modului în care utilizatorii pot partaja conținut din orice aplicație Windows 8 cum ar fi Facebook, Flickr și SkyDrive, folosind toolbar-ul Charms :

Al treilea clip, ”Using Windows 8”, arată cum se navighează prin noua interfață Windows 8, cum se utilizează ecranul Start și tiles.

Este limpede că modificările aduse interfeței sistemului de operare impun o curbă de învățare pe care Microsoft va încerca să o facă pe cât posibil lină, astfel încât utilizatorii să abordeze cu ușurință Windows 8.

Back To Top
Search