Upgrade La Windows 8_1

Foarte mulți dintre entuziaștii Windos vor dori să testeze Windows 8.1, chiar de la versiunea preview care va fi disponibilă pe 26 iunie, la conferința BUILD 2013. Și pentru că nu toată lumea poate testa într-o mașină virtuală, este normal să ne întrebăm dacă vom putea face upgrade de la Milestone Preview (versiunea de la Build) la Windows 8.1 final. pentru a evita reinstalarea Windows pe curat.

La Tech Ed North America, Microsoft a oferit informații în acest sens, într-o sesiune numită „Windows RT in the Enterprise.”
Microsoft Senior Product Marketing Manager Michael Niehaus a arătat că atunci când Windows 8.1 preview va fi disponibil, utilizatorii Windows 8 și Windows RT vor primi o notificare Windows Update. Acel update odată instalat va face ca update-ul să apară în Windows Store, de unde cei care vor dori să testeze vor putea citi descrierea acelui update și vor putea decide dacă îl vor instala sau nu.
Odată ce versiunile RTM ale Windows 8.1 vor fi disponibile, cei care au descărcat versiunea preview vor primi o nouă notificare Windows Update și produsul apare ca fiind disponibil în Windows Store după instalarea acelui nou update.
[box type=red] Conturile de utilizator, fișierele și datele personale ale utilizatorilor vor rămâne neatinse, dar aplicațiile trebuie reinstalate. Chiar dacă utilizatorii decid să revină la Windows 8 după ce au testat versiunea preview, vor trebui să își reinstaleze și în acest caz aplicațiile dacă vor face ulterior upgrade la Windows 8.1 RTM. [/box] Dacă vă întrebați care aplicații anume trebuie reinstalate, depinde de versiunea care rulează pe device-ul pe care testăm.
[box type=tip] Pe device-urile cu Windows RT trebuie reinstalate aplicațiile Modern UI/ Windows Store.
Pe sistemele x86 (Windows 8 pentru systeme Intel x86) trebuie reinstalate atât aplicațiile din Windows Store cât și programele descărcate sau de pe CD/DVD. [/box] [box type=green] Utilizatorii Windows 8 și/sau Windows RT care nu instaleză preview-ul Windows 8.1 și aleg în schimb să facă upgrade doar la Windows 8.1 final nu vor trebui să reinstaleze nimic. Totul va fi transferat în versiunea finală : setări, aplicații, programe și fișierele de date ale utilizatorului. [/box] Microsoft Senior Product Marketing Manager Michael Niehaus a mai spus că Microsoft se așteaptă ca Windows 8.1 să fie o versiune mai ”ușoară”, în sensul în care Microsoft a eliminat componente vechi, fișiere temporare și a îmbunătățit compresia NTFS pentru a elibera spațiu (care este redus pe device-urile portabile) pe sistemele utilizatorilor. El a menționat că 4 GB de spațiu liber vor fi necesari pentru instalarea build-urilor preview Windows 8.1 și a precizat că instalarea Windows 8.1 nu va șterge/înlocui partiția de recovery din Windows 8.

„Dacă ați șters-o, Windows 8.1 nu o va înlocui,” a spus Niehaus.

Back To Top
Search