Prin intermediul acestui articol voi încerca să sumarizez ce se așteaptă anul acesta de la Build, conferința anuală Microsoft dedicată developerilor.

Probabil cele mai interesante anunțuri vor fi cele despre Windows Phone 8.1, care ar urma să fie lansat ca Developer Preview pe 8-9 aprilie, iar pentru consumeri în luna mai.
Cortana
Principalele noutăți privind Windows Phone 8.1 ar putea fi legate de asistenta virtuală ”Cortana”, de Action Center-ul din Windows 8 și de alte caracteristici. Mai nou am aflat și de unele restricții / limitări legate de dimensiunile ecranelor de pe device-uri sau de clasele cardurilor microSD utilizate.
De asemenea, nu mai este de mult o noutate că Microsoft va oferi detalii despre Windows 8.1 Update 1. Am avut și aici parte de multe informații neoficiale și de build-uri ale acestui update scăpate pe Internet chiar de pe … serverele pentru update-uri de la Microsoft. Acest update va aduce în special îmbunătățiri pentru cei care folosesc mouse-ul și tastatura dar sunt și alte elemente importante care țin de reducerea spațiului ocupat pe disc de sistemul de operare, cerințe hardware mai flexibile (Windows 8.1 Update 1 va rula de acum și pe device-uri cu 1 GB RAM și numia 16 GB spațiu de stocare – storage) etc. Este de așteptat ca Windows 8.1 Update 1 să fie disponibil pentru abonații MSDN pe 2 aprilie, iar pentru publicul larg, prin Windows Update (și nu prin Windows Store cum a fost cazul cu Windows 8.1) pe 8 aprilie, în Patch Tuesday-ul de luna viitoare.
Meniuri contextuale
Să nu uităm că Microsoft a mai anunțat între timp și DirectX 12 la Games Developer Conference și ar putea prezenta API-uri noi la BUILD.
Sunt sigur că aceia dintre voi care au urmărit primul eveniment public Microsoft prezentat de noul CEO Satya Nadella pe 27 martie la San Francisco au o mare curiozitate cel puțin vizavi de un teasing făcut acolo de acesta. Mă refer la momentul în care Nadella a zpus că Microsoft va vorbi despre ”inovațiile din sistemul de operare și inovațiile în ce privește device-urile” la Build 2014.

 
Evenimentul începe miercuri, 2 aprilie la Moscone Center din San Francisco și durează trei zile.
Microsoft a pregătit două stream-uri, unul direct de pe site-ul evenimentului, celălalt pe un alt site propriu, Channel 9. Deocamdată nu știm dacă vor fi două stream-uri și nici ce anume se va difuza astfel. Pentru că Build are foarte multe sesiuni, este foarte probabil că stream-urile vor acoperi doar keynote-urile cele mai importante.
Ar mai fi de semnalat o aplicație neoficială pentru Windows Phone, care va afișa programul conferinței. Din experiența proprie pot spune că asemenea aplicație este foarte utilă, mai ales pentru cei prezenți la eveniment, pentru că ajută la identificarea și localizarea rapidă a sesiunilor de interes.
Aș fi interesat să aflu ce noutăți așteptați voi de la această conferință. Vă aștept cu comentarii mai jos.

Back To Top
Search