550

Microsoft știe despre bug-ul ce face ca Lumia 550 să nu se poată încărca și să nu fie recunoscut de PC la conectarea prin USB și sfătuiește posesorii acestor telefoane să sară peste upgrade-ul la acest build.

Așa cum am scris mai devreme azi, Microsoft a lansat Windows 10 Mobile build 14267, momentan doar pentru telefoanele Lumia 550, 950 și 950 XL, plus Xiaomi Mi4.
Se pare că Lumia 550, și Lumia 650, chiar dacă primesc upgrade-ul la acest build, au aceleași probleme, cea cu reîncărcarea și cea cu nerecunoașterea dispozitivului la conectarea la PC.
Unii utilizatori și-au putut recupera device-urile Lumia 550 cu un hard reset, dacă bateria nu a scăzut sub 50%, care aduce telefonul la cel mai recent build public disponibil.
Microsoft a reacționat după ce a primit sesizări de la utilizatori, oferind o posibilă soluție pentru recuperarea acestor telefoane. Gabe Aul a postat următoarele:

Mai mulți insideri cu telefoane Lumia 550 au raportat o problemă care face ca telefoanele lor să nu se mai încarce și să nu mai fie recunoscute prin USB după upgrade-ul la build-ul 14267. Dacă aveți un Lumia 550, vă recomandăm să nu faceți upgrade la acest build. Dacă aveți deja această problemă vă recomandăm un rollback la build-ul 10586 folosind Windows Device Recovery Tool. Va trebui să conectați telefonul la PC prin USB mai întâi, să deschideți Windows Device Recovery Tool și să selectați “My device was not detected”, să alegeți “Lumia”, să opriți telefonul și să îl lăsați să repornească pentru ca Windows Device Recovery Tool să vă detecteze telefonul și să reinstaleze software-ul. Dacă trebuie să descărcați imaginea, telefonul ar putea reporni în sistemul de operare. Odată ce imaginea este descărcată complet reporniți telefonul din nou și ar trebui să înceapă instalarea Windows 10 Mobile.
Dacă telefonul Lumia 550 are bateria descărcată, comutați-l în modul pentru flash prin oprire urmată de apăsarea simultană a butoanelor de pornire și volum + până la apariția unui fulger pe ecran. Aceasta va permite încărcarea telefonului. Ar trebui să îl lăsați să se încarce complet înainte de a folosi Windows Device Recovery Tool pentru a reveni la build-ul 10586.

Dacă această metodă nu a funcționat pentru voi, voi reveni cu soluția celor de la MSPoweruser, care ar trebui să rezolve problema.
UPDATE – bug-urile care au afectat telefoanele Lumia 550 au fost rezolvate printr-un nou build. Detalii aici:

Back To Top
Search