Așa cum știți deja, „Denim”, „Cyan”, „Black”și ”Amber” sunt denumiri folosite inițial de Nokia și mai apoi de Microsoft pentru actualizările firmware ale telefoanelor Lumia. Un asemenea update a însoțit mai întotdeauna upgrade-urile semnificative ale sistemului de operare Windows Phone.

 
De aceea posesorii de telefoane Lumia s-au obișnuit să asocieze update-urile software pentru Windows Phone cu update-urile firmware de la Nokia și mai apoi de la Microsoft Mobile.
Microsoft anunță însă că pentru anumite telefoane Lumia, actualizările firmware nu pot aduce acele caracteristici hardware suplimentare, pentru că dotările fizice nu oferă funcționalitățile respective. De aceea compania face unele precizări, după cum urmează:

Lumia Denim este numele de marketing pentru cel mai nou update software destinat telefoanelor Lumia, care este o combinație de actualizări firmware, ale sistemului de operare și ale aplicațiilor exclusive Lumia. Conținutul exact care vine cu Lumia Denim variază în funcție de modelul terminalului, iar unele device-uri nu au nevoie de firmware nou pentru activarea noilor caracteristici, astfel firmware-ul rămânând neschimbat.

Ceea ce vrea de fapt să spună Microsoft este că îmbunătățirile firmware aduse de Denim vor fi disponibile doar pe modele selecte cum ar fi Lumia 830, 930 și 1520. De exemplu, activarea vocală pentru Cortana va fi disponibilă doar pe Lumia 930/Icon și pe Lumia 1520.
Celelalte modele vor primi și ele un update ”Denim”, dar acesta va include doar sistemul de operare Windows Phone 8.1.1, fără firmware nou. Aceasta înseamnă, de fapt, din păcate, că multe dintre telefoanele Lumia nu au suport pentru unele caracteristici firmware noi.

Back To Top
Search