Microsoft Sign Outside Campus Building

Consiliile administrative Microsoft și Skype au aprobat tranzacția luni-seara, iar aceasta înseamnă că Microsoft va avea o nouă divizie de business, creată special pentru Skype, condusă de actualul CEO Skype, Tony Bates, care va fi subordonat direct lui Steve Ballmer.
Toate zvonurile privind această achiziție, care circulau pe Internet încă din week-end s-au confirmat azi, 10 mai, la conferința de presă Microsoft, precedată de un comunicat oficial.
Este cea mai mare achiziție din istoria Microsoft și vine să confirme ceea ce anticipam astăzi, vorbind mai devreme cu Tudor Damian, anume că automat aceasta va aduce un plus semnificativ pentru Lync (fostul Office Communicator), clientul de mesagerie business care însoțește Office 365, client pe care am avut ocazia să îl testăm și noi la IT Spark de ceva timp încoace în beta.

”Microsoft își concentrează de mult timp atenția și investițiile în comunicațiile real time cross-platform, incluzând aici Lync (care a crescut cu 30 la sută în Q3), Outlook, Messenger, Hotmail și Xbox LIVE.
Skype va avea suport pentru Xbox și Kinect, Windows Phone și o gamă largă de dispozitive Windows, iar Microsoft va conecta utilizatorii Skype cu Lync, Outlook, Xbox Live și cu alte comunități. Microsoft va continua să investească și să suporte clienții software Skype de pe platforme non-Microsoft.”

Ce era interesant era că Windows Live Messenger nu era menționat deloc în lista acestor servicii pe care Microsoft planifică să le integreze cu Skype. (A fost menționat totuși ulterior de Steve Ballmer la conferința de presă). Și atunci ne-am spus că e logic ca integrarea să se facă prioritar cu Lync pe partea de business.
Pentru consumeri Microsoft anunțase deja că aplicația Skype va ajunge pe Windows Phone 7.5 curând, ceea ce e important pentru deținătorii de XBox 360, care vor vedea integrarea Skype cu XBox și Kinect. Așa că mai durează până să vedem integrare Skype în Live Messenger. Microsoft deține deja două servicii similare Skype : Live Messenger și Lync. Aici nu mai este vorba despre a investi bani în servicii de mesagerie instantă ci de o investiție în telecomunicații. Skype va fi pe Windows Phone pentru consumeri și prin Lync va fi disponibil pentru zona business. Dar cel mai important fapt este că Skype vine cu 63 de milioane de clienți loiali, (din peste 170 de milioane de utilizatori conectați) ceea ce va rentabiliza o investiție (aș zice eu mult prea mare) pentru această achiziție.
Tranzacția a fost o achiziție strategică pentru consolidarea poziției Microsoft pe piața telecom în special în zona business, iar pe lângă acest aspect, mai este vorba și despre imensul potențial publicitat al brandului Skype (to skype = a apela cu voce și video pe cineva), unul foarte mare, similar cu cel al Google (to google = a căuta pe internet).
Skype este o companie înființată în 2003 și achiziționată de eBay în septembrie 2005. Ulterior Skype a trecut la un grup de investitori condus de Silver Lake, care au achiziționat compania în 2009. Din 2009 și până acum Skype a reușit performanțe extraordinare, ceea ce a atras atenția Microsoft.
Rămâne de văzut ce se întâmplă cu clienții Skype care rulează pe platforme non-Microsoft.

Back To Top
Search