Gabe-Aul

După cum ați observat – cei mai mulți cu nedumerire și dezamăgire – lista telefoanelor compatibile cu primul preview Windows 10 este una destul de mică și include doar telefoane mai noi fără a include nici un flagship. Haideți să vedem de ce.

Preview-ul Windows 10 pentru telefoane este primul preview lansat public de Microsoft într-o etapă atât de timpurie. Până acum, testele interne de la Microsoft erau făcute în primele luni pe un model de device și apoi extinse la mai multe. Abia după această etapă build-urile testate intern puteau fi oferite unui public mai larg, cum s-a făcut prin programul Developer Preview, de exemplu.
Pentru că programele în dezvoltare nu beneficiază de suport, și pentru că versiunea aceasta este o premieră ca lansare a unui preview atât de devreme, Microsoft trebuie să se asigure că utilizatorii pot reveni relativ ușor la versiunea anterioară a sistemului de operare. De aceea, momentan sunt suportate doar telefoanele care au imagini de recovery, care pot fi instalate pe telefoane cu Windows Phone Recovery Tool, un instrument special creat pentru această operație.
Ajungem acum și la motivele pentru care lista arată așa cum arată pentru acest preview.
Chiar dacă majoritatea telefoanelor Lumia vor primi upgrade-ul la Windows 10, setul restrâns de acum a fost ales pentru a izola problemele sistemului de operare de cele hardware cu scopul final de stabilizare a platformei. Pe măsură ce Microsoft va lansa build-uri noi, va anunța și device-urile nou adăugate la lista curentă.
Momentan această listă cuprinde Lumia 630, 635, 636, 638, 730 și 830.
Pentru toate aceste device-uri Microsoft suportă toate configurațiile posibile ale acestora pentru aproape toți operatorii de telefonie mobilă, mai puțin pentru cei din China.
Dacă vă întrebați de ce telefoane high-end ca Lumia 930/Icon sau 1520 nu au primit acest update, iată explicația Microsoft:
[quote_center]Gabe AulAvem o caracteristică numită “partition stitching” care ne va permite să modificăm partiția sistemului de operare dinamic pentru a crea spațiul necesar unei instalări ”peste” sistemul curent. Până când finalizăm această caracteristică, am căutat telefoane deja configurate de operatorii de telefonie mobilă cu partiții de sistem suficient de mari care să permită upgrade-ul ”peste”, iar multe telefoane ”mai mari” au partiții de sistem foarte limitate ca spațiu. – Gabe Aul[/quote_center] Microsoft mai arată că asemenea telefoane cu partiții de sistem cu spațiu limitat nu vor avea probleme la upgrade, pentru că Windows 10 nu va ocupa mai mult spațiu decât Windows Phone 8.1. Compania a mai dat asigurări că imediat ce caracteristica partition stitching va fi definitivată, multe alte telefoane vor fi suportate.

Back To Top
Search