Am mai scris pe acest site despre titlul de Most Valuable Professional, despre ce înseamnă și ce implică acesta. Recent, Microsoft a extins acest program, iar wfl.ro vă spune ce este nou și ce rămâne neschimbat.

Ce înseamnă Microsoft MVP ?

De mai bine de douăzeci de ani, titlul de Microsoft MVP a oferit Microsoft o oportunitate de a mulțumi liderilor independenți din comunități și pentru a îngloba feedback-ul acestor comunități în produsele proprii prin interacțiuni directe între echipele de produs Microsoft și evenimente cum ar fi MVP Global Summit.
Activități în comunități
Cei care au primit titlul de Microsoft Most Valuable Professional, sau MVP, sunt lideri de comunități care au demontrat un angajament exemplar de ajutorare a celorlalți pentru obținerea celor mai bune rezultate la folosirea tehnologiilor Microsoft.

Ce e nou în programul MVP Award ?

Pe 7 octombrie 2015, Microsoft a anunțat extinderea programului MVP award pentru a include o gamă largă de contribuții din comunități pe mai multe tehnologii. Premiile pentru MVP-ii din zona Developer și IT Pro se mută de la 36 de zone de expertiză tehnică la un set de zece ample categorii noi, care cuprind un set combinat de 90 de zone în care se pot aduce contribuții, inclusiv pentru tehnologii Open Source. În plus, toți MVP-ii vor fi recunoscuți de acum înainte pentru contribuțiile lor din comunități pe mai multe tehnologii.
Iată noile categorii (click pentru imagine mai mare):
MVP_Award_Category_1MVP_Award_Category_2
Iată și categoriile care nu sunt afectate de aceste schimbări:

Pentru categoriile din această imagine, programul rămâne neschimbat.
Pentru categoriile din această imagine, programul rămâne neschimbat.

Cine a anunțat aceste schimbări ?

Printr-un articol de pe blogul MSDN, Steve Guggenheimer (numit popular și Gugs’) oferă o serie de detalii despre ce este nou în programul MVP Award:

Steve Guggenheinmer
Steve “Guggs” Guggenheimer este Corporate Vice President of Developer Platform & Evangelism and Chief Evangelist la Microsoft.

La fel cum am recepționat feedback neprețuit despre produsele noastre, am ascultat și feedback-ul despre programul MVP în sine. Am auzit că programul MVP a avut limitări în recunoașterea amplitudinii muncii MVP-iilor, că gama de echipe de produs cu care MVP-ii doresc să comunice este limitată și că dorința de aface mai mult cu echipele noastre din toată lumea este importantă. Mă bucur să anunț că luăm măsuri pentru a acționa în baza acestui feedback și că programul MVP evoluează pentru a suporta aceste obiective.
De acum înainte, structura programului MVP Award se va schimba pentru a cuprinde gama largă de contribuții în comunități, pe toate tehnologiile. Pentru MVP-ii de pe zonele Developer și IT Pro, ne mutăm de pe 36 de zone de expertiză tehnică înspre un set de 10 categorii noi mai ample care cuprind un set combinat de 90 de zone de tehologii – inclusiv tehnologii Open Source. Aceasta va permite o recunoaștere mult mai largă a contribuțiilor pentru acești MVP-i, simultan cu un titlu de recunoaștere solid și va elimina limitările acordării titlului pentru o singură zonă.

De ce au fost necesare aceste schimbări ?

Guggenheimer mai spune că noua structură a programului este gândită în așa fel încât să se alinieze cu cele mai mari priorități Microsoft și că va permite agilitate comparativ cu ritmul inovației (Microsoft) și cu schimbările de pe piață.

Ce alte lucruri mai sunt prevăzute ?

Șeful Evangheliștilor a mai subliniat că Microsoft se așteaptă ca pe lângă mai buna recunoaștere a contribuțiilor MVP-ilor, filialele și subsidiarele locale să aibă conexiuni mai strânse cu aceștia. Adițional, se vor face investiții pentru a crește valoarea relațiilor MVP-Microsoft. Astfel, de exemplu, platforma video Microsoft, Channel 9, permite acum pentru prima oară publicarea de materiale de către MVP-i sub numele propriu.

Concluziile mele

Cu destul de mult timp înainte de a primi titlul de MVP (la 1 iulie 2014), colaborarea dintre mine ca entuziast Microsoft sau ca participant / lider de comunități și reprezentanții Microsoft din România a fost una foarte bună și este din ce în ce mai bună în continuare.
Mă aștept ca, în lumina noilor prevederi din noua structură și din noul plan pentru programul MVP Award, această relație dintre noi ca MVP-i și Microsoft România să ia o și mai mare amploare și să se concretizeze tot mai mult în beneficiul comunităților de utilizatori ai produselor Microsoft unde activăm.
Photo0595 (1)
Sper să avem ocazia să prezentăm pe wfl.ro cu ajutorul Microsoft România cât mai multe device-uri noi cu Windows și cât mai multe produse și servicii ale companiei, cât și ale partenerilor acesteia.
Personal voi merge pentru al doilea an consecutiv la MVP Global Summit, în Redmond, tocmai pentru a fi mai aproape de Microsoft, pentru a interacționa cu echipele de produs, oferindu-le feedback și învățând de la membrii acestora, dar și pentru a mă informa mai bine înainte de a oferi cititorilor și ascultătorilor răspunsuri la întrebările lor despre produsele Microsoft.

Back To Top
Search