Zvonurile care circulau încă din februarie s-au confirmat : Microsoft reduce spațiul SkyDrive gratuit la doar 7 GB iar pentru spațiu suplimentar, utilizatorii trebuie să plătească.

[box type=”info”] Utilizatorul care își creează un cont Microsoft nou (fostul cont Windows Live) după data de 23 aprilie inclusiv va avea 7 GB gratuit, și poate adăuga 20 GB storage cu 10 USD (33 RON) pe an, 50 GB cu 25 USD (82 RON) pe an și 100 GB cu 50 USD (163 RON) pe an. [/box]

Plata se poate face prin card sau, pe unele piețe, prin PayPal.

[box type=”info”]

Decizia privind această reducere de spațiu este explicată pe blogul Building Windows 8, unde se arată că 7 GB spațiu este arhisuficient pentru peste 99% dintre utilizatorii SkyDrive pentru a-și stoca întreaga bibliotecă de documente și pentru partajarea de imagini timp de câțiva ani. 99,4% dintre utilizatorii SkyDrive folosesc azi 7 GB sau mai puțin, iar 7 GB pot însemna peste 20.000 de documente Office sau 7.000 de fotografii. Cum în prezent majoritatea utilizatorilor SkyDrive sunt utilizatori avansați sau entuziaști, Microsoft susține că 7 GB va fi arhisuficient pentru toți utilizatorii obișnuiți.

[/box]

Personal înclin să dau dreptate celor de la Microsoft din acest punct de vvedere. Folosesc SkyDrive încă de la început și niciodată spațiul ocupat de fișierele stocate acolo nu a fost mai mare de 4-5 GB. Și am stocat multe fișiere în acest cloud, pe care l-am recomandat și îl voi recomanda și în continuare.

[box type=”info”]

(Expirat) – Acționează rapid: intră acum în cont și revendică cei 25 GB gratuit !

Cei care au deținut anterior datei de 22 aprilie 2012 conturi Windows Live pot opta să primească gratuit 25 GB (Microsoft oferă această recompensă utilizatorilor fideli). Cei care au avut la 1 aprilie peste 4 GB spațiu ocupat pe SkyDrive au fost trecuți automat la 25 GB gratuit.[/box]

[box type=”download”]

Descarca aplicatia SkyDrive pentru Windows

Microsoft a pus pe 23 aprilie la dispoziția utilizatorilor pentru descărcare o versiune preview a aplicației SkyDrive pentru Windows. Aplicația SkyDrive rulează sub Windows Vista, Windows 7 și Windows 8 Consumer Preview.[/box]

Aceasta este o primă etapă a integrării SkyDrive cu Live Mesh, serviciul de sincronizare Microsoft similar celebrului Dropbox.

Totodată, acesta este și un prim pas făcut de gigantul din Redmond pentru a preîntâmpina și contracara migrarea utilizatorilor spre GDrive, soluția Google de stocare care este foarte aproape de lansare.

[box type=”info”]

Cu aplicația SkyDrive, tot ce vom plasa în folderul SkyDrive de pe PC-ul nostru va fi sincronizat automat între PC-urile, Mac-urile și contul SkyDrive ale utilizatorului. Pe lista de caracteristici mai găsim:

  • Upload de fișiere de până la 2 GB
  • Posibilitatea de a accea SkyDrive direct din Internet Explorer — fotografii, documente și alte fișiere
  • Opțiunea de a transfera noi fișiere pe SkyDrive prin drag and drop (trage peste și dă drumul) în folderul local SkyDrive
  • Posibilitatea de a organiza ierarhic fișierele și folderele din SkyDrive ca în orice folder obișnuit
  • Opțiunea de a te reconecta la PC dacă ai uitat să pui ceva în folderul SkyDrive
[/box]

Tot pe 22 aprilie, Microsoft a oferit și o versiune nouă a aplicației SkyDrive pentru Windows Phone dar și pentru Mac OS X Lion, iPhone și iPad, cu suport pentru display-uri Retina și alte caracteristici noi. Le găsiți pe această pagină :

Încă o veste interesantă – Microsoft a creat o pagină pe care a publicat link-uri spre aplicații care rulează de pe diferite platforme și dispozitive, dar care sunt proiectate să funcționeze cu SkyDrive.

Back To Top
Search