La TechEd, Microsoft tocmai a anunțat versiunea beta 2.0 a Microsoft BitLocker Administration (MBAM) tools. Un articol nou de pe Microsoft Springboard Series blog, semnat de Stephen L. Rose (MSFT) vorbește despre noile caracteristici ale acestei versiuni, inclusiv suport nou pentru Windows 8.

Microsoft-Bitlocker-Administration-and-Monitoring-MBAM

Versiunea 1.0 a MBAM a fost lansată în vara anului 2011, iar acum Microsoft a revenit cu această versiune nouă, bazată pe feedback-ul primit de companie de la lansare. O schimbare în versiunea 2.0 a fost reducerea timpului de implementare (provisioning) al BitLocker pe device-uri cu Windows 8. Rose scrie:

Pe discuri obișnuite, BitLocker și MBAM pot efectua doar ”Used Disk Space Only Encryption”, ceea ce înseamnă criptarea porțiunilor folosite mai degrabă decât a întregului disc. Aceasta reduce timpul necesar implementării de câteva ori.

Noua versiune mai ajută administratorii de sistem care se confruntă cu situația pierderii PIN-ului de către utilizatori.  Rose arată că MBAM 2.0 oferă personalului IT un sistem de self-help care ar trebui să rezolve problema, fără a fi necesară contactarea suportului Microsoft :

Aici, la Microsoft, ne confruntăm cu mii de apeluri pe an pentru recovery assistance și când combini costul apelului cu costul productivității pierdute vorbești despre costuri foarte mari. Cu MBAM 2.0, putem ajuta clienții să scape de această povară.

MBAM 2.0 previne utilizarea de coduri PIN ușor de descoperit, cum ar fi 1111 iar noua versiune adaugă acum suport complex pentru PIN.

Microsoft a mai lansat o nouă versiune beta a Microsoft Advanced Group Policy Management (AGPM) și a promis  un al doilea beta al User Experience Virtualization (UE-V) (programat înainte de sfîrșitul lunii iunie), dar și un release candidate pentru Diagnostics and Recovery Toolset (DaRT) 8.

Aceste instrumente fac parte din Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP), un set de instrumente complementare Windows pentru zona enterprize.

 

[stextbox id=”download” mode=”css” direction=”ltr” shadow=”false” image=”/wp-content/uploads/stb/stb-download-b.png”]Descarcă MBAM 2.0 beta aici

Descarcă APGM beta 4.0 aici.

Descarcă release candidate pentru DaRT 8 de aici[/stextbox]

Back To Top
Search