Microsoft Mobile a anunțat în această seară că a început distribuția Windows Phone 8.1 și a update-ului firmware asociat Cyan pentru telefoanele Lumia. Vă reamintesc, Windows Phone 8.1 este RTM din prima jumătate a lui aprilie, atunci când Microsoft promitea lansarea publică pentru iulie sau august. Iată că termenul a fost respectat.

Despre Windows Phone 8.1 am mai scris pe wfl.ro, despre Cyan încă nu. Urmează curând un articol care va prezenta detaliat ce aduce Lumia Cyan pe dispozitivele Microsoft Mobile (ex-Nokia).
Pentru cei curioși voi aminti aici schimbările pentru cameră și aplicațiile foto. Cyan îmbunătățește aplicația Nokia Camera (care recent a preluat din caracteristicile Nokia Camera Beta), Creative Studio și Storyteller, după cum anunță Microsoft, și fiecare dintre aceste aplicații va fi actualizată separat (altfel spus, pentru a beneficia de ce aduce update-ul hardware Cyan, se trece la versiuni mai noi ale acestor aplicații).
Nokia Camera are o interfață simplificată, cu acces rapid la editarea și partajarea fotografiilor, reîncadrare (re-framing) și zoom la rezoluție maximă. Microsoft Mobile mai spune că aplicația de editare Creative Studio 6 poate fi acum accesată direct și din Camera Roll.
Versiunea actualizată a Creative Studio 6 va fi disponibilă curând și va dispune de filtre și instrumente de îmbunătățire a imaginilor capturate.

Lumia 925 cu Windows Phone 8.1 și update-ul firmware Cyan
Lumia 925 cu Windows Phone 8.1 și update-ul firmware Cyan
Versiunea actualizată a aplicației Storyteller, disponibilă acum, transformă cele mai bune fotografii în videoclipuri scurte care pot fi partajate foarte ușor.
Update-ul Cyan mai aduce și un Hub nou, Nokia Device Hub, care știe unde și când ați folosit accesoriile Nokia cu terminalul dumneavoastră. De aici vă puteți conecta la dispozitive DLNA (Smart TV, PC, etc).
Pentru utilizatorii Lumia 520, 525, 620 sau 720, Nokia HERE Drive este actualizat la o versiune gratuită a HERE Drive+, care oferă posibilitatea descărcării hărților din întreaga lume (nu doar din regiunea dumneavoastră) pentru utilizare offline.
Pentru terminalele Lumia 1520 sau Icon, update-ul Cyan crește calitatea sunetului pe înregistrările făcute cu Nokia Rich Recording și sunet Dolby Digital Plus 5.1. Camerele vor avea culori mai apropiate de realitate și performanță mai bună în condiții de iluminare mai slabă, autofocus continuu și alte îmbunătățiri pentru imaginile RAW DNG.

Actualizarea Lumia Cyan se distribuie de azi în toată lumea și va fi disponibilă pentru toate terminalele Lumia cu Windows Phone 8 în săptămânile următoare

În acest moment, în România, Cyan este disponibil pentru următoarele modele: Lumia 625 (Vodafone – versiunea 3058.50000.1424.0004 sau Country Variant – versiunea 6253058.50000.1424.0003) și Lumia 925 (Vodafone – versiunea 3051.50009.1424.0004).
Pentru a afla când veți primi acest update vă recomand să urmăriți această pagină de pe site-ul Microsoft Mobile.

Back To Top
Search