Este bine știut că telefoanele inteligente sunt țintele preferate ale hoților. Pe lângă valoarea economică a dispozitivului, următoarea problemă majoră – atunci când un asemenea dispozitiv este furat – sunt datele stocate pe acesta, lucru valabil și pentru Windows Phone.
În ultimele luni Microsoft a lucrat împreună cu alte companii din industria wireless la principiile de bază ale unor tehnologii care să descurajeze și mai mult furturile smartphone-urilor.

Microsoft s-a raliat încă din aprilie la acordul cu participare voluntară ”CTIA Smartphone Anti-Theft Voluntary Commitment”, iar astăzi compania a anunțat că obiectivele astfel asumate vor fi atinse mai devreme decât se prevăzuse inițial, respectiv iulie 2015.
Click pentru a vizita site-ul oficial CTIA
Pentru aceasta, Microsoft a decis să extindă caracteristica ”Find My phone”, deja prezentă pe Windows Phone pentru a face și mai dificilă sau chiar imposibilă accesarea datelor personale de către persoane neautorizate.

 ”Lock and Erase” ajută la păstrarea siguranței datelor personale în fața accesării telefoanelor de către persoane neautorizate iar ”Find and Ring” ajută utilzatorii să localizeze un telefon pierdut. 

Astfel, Microsoft va adăuga următoarele funcționalități:

  • ștergerea de la distanță a datelor personale de pe telefon,
  • blocarea funcționalităților telefonului, cu excepția apelului spre numerele speciale ale Poliției,
  • prevenirea reactivării telefonului de către persoane neautorizate fără permisiunea proprietarului
  • opțiunea de a se readuce telefonul la normal dacă este recuperat de către acesta, cu restaurarea copiilor de siguranță din cloud.

Toate aceste funcționalități vor fi disponibile pe terminale cu Windows Phone 8 sau versiuni ulterioare printr-un update viitor, care va sosi în funcție de cât de repede se obțin aprobările de la producătorul telefonului și de la operatorul de telefonie mobilă.
Find My Phone - un pas pentru o mai bună securitate a Windows Phone
Pe lângă Microsoft, o serie de operatori de telefonie mobilă și de producători de dispozitive mobile s-au asociat voluntar acestui acord: Apple, AT&T, Google, HTC America, Huawei Device USA, LG Electronics USA, Motorola Mobility, Nokia, Samsung Telecommunications America, Sprint, T-Mobile USA, U.S. Cellular, Verizon Wireless și ZTE USA.

Back To Top
Search