A mai rămas foarte puțin timp până la întâlnirea la care Terry Myerson și Joe Belfiore vor prezenta în fața a 50 de jurnaliști și analiști ”ce este nou în următoarea versiune Windows pentru Enterprise” și se pare că Microsoft pregătește un nume nou pentru ceea ce anterior se zvonea că va fi Windows Threshold și mai apoi Windows 9.

Potrivit agenției Reuters, Microsoft ar urma, pe lângă noutățile despre Windows, să prezinte noul brand pe care îl alege pentru sistemul de operare propriu. Acest brand– scrie Reuters – poate fi un nume complet nou sau pur și simplu ”Windows”.
Același material Reuters mai arată că noul nume este ”simbol al unei noi direcții și al unui nou stil pentru Microsoft”, îndepărtându-se de la ”concentrarea agresivă pe Windows și pe PC-uri prin care s-a identificat fostul CEO Steve Ballmer”. Noua direcție dată de Satya Nadella este aceea de a oferi servicii pe toate platformele.
Ne-am putea gândi și la Windows 8, care nu a fost primit bine în Enterprise și în general în zona de afaceri. Microsoft vrea să scape de percepția acestor clienți importanți despre Windows 8 atât prin caracteristicile pe care le aduce în versiunea următoare, cât și prin schimbarea de brand despre care se speculează acum atât de mult.
Build-urile Windows Technical Preview recent scăpate pe Internet au lăsat să se vadă mai multe caracteristici prin care Microsoft încearcă să recâștige și să atragă segmentul business, dar, în același timp, și utilizatorii finali care se folosesc mai mult de desktop, cu mouse-ul și tastatura. Acestea au fost versiuni incomplete, care nu conțin toate caracteristicile și funcționalitățile la care Microsoft lucrează. De altfel, întrucât următoarea versiune Windows este de abia pe la jumătate în procesul de dezvoltare, nici build-ul care va fi oferit oficial pentru testare nu va conține toate caracteristicile, el nefiind relevant nici pentru dezvoltatori.
Apropo de acest build, deși inițial se specula că Microsoft ar fi urmat să-l ofere spre descărcare chiar în timpul evenimentului, informațiile ulterioare au arătat că biții vor fi disponibili ulterior, la începutul lui octombrie.
Via Reuters

Back To Top
Search