Intel-Skylake

Dacă până acum clienții Enterprise putea menține o versiune Windows pe același hardware până la 10 ani, acum acestă politică se schimbă semnificativ.

Modificările politicii de suport software țin de … hardware

Schimbarea a fost anunțată pe blogul Windows de Terry Myerson (Executive Vice President, Windows and Devices Group). Windows 7, aflat în faza de suport extins, va mai primi actualizări până pe 14 ianuarie 2020, iar Windows 8.1 până pe 10 ianuarie 2023, dar suportul pentru aceste versiuni Windows mai vechi va fi acordat doar pe generații mai vechi de silicon. (Silicon se referă aici, evident, la procesoare). De acum încolo, pe măsură ce vor veni noi generații de procesoare, sistemele pe care acestea vor fi instalate vor trebui să ruleze cea mai recentă platformă Windows de la momentul respectiv. Astfel, Windows 10 va fi singura platformă suportată pe următoarea platformă Intel, Kaby Lake, pe Bristol Ridge al celor de la AMD sau pe 8996 de la Qualcomm.

Companiile care vor face achiziții hardware bazate pe Skylake pe care vor rula versiuni Windows mai vechi vor avea la dispoziție o listă cu anumite sisteme Skylake pentru care Microsoft va acorda suport pentru aceasta până la 17 iulie 2017. După această dată acei clienți Enterprise vor trebui să treacă la Windows 10.

Sistemele de pe lista aprobată de Microsoft vor fi testate special

Microsoft face aceasta pentru a oferi siguranța investițiilor companiilor, iar actualizările Windows vor fi validate periodic, pentru a se evita problemele de securitate și pentru ca toate driverele să fie disponibile prin Windows Update, împreună cu instrumentele de upgrade BIOS sau UEFI.

Aceleași sisteme beneficiază de atenție specială pentru companiile care încă sunt în faza planificării migrării la Windows 10

Până la 17 iulie 2017, sistemele Skylake beneficiază de suport pentru Windows 7 și Windows 8.1. Pentru continuarea suportului după această dată, aceste sisteme vor trebui upgradate la Windows 10. După 17 iulie 2017, problemele cele mai critice de securitate Windows 7 și Windows 8.1 vor fi rezolvate pentru aceste configurații și ele vor fi lansate doar dacă nu vor afecta stabilitatea și compatibilitatea platformei Windows 7 sau 8.1 pe alte sisteme.

Ce se întâmplă cu suportul Windows 7/8.1 pe sistemele cu procesoare din generațiile curente ?

Companiile din zona Enterprise care vor să păstreze pe sisteme versiunile Windows mai vechi dincolo de iulie 2017 vor avea la dispoziție o serie de opțiuni pentru sistemele bazate pe generațiile actuale de procesoare cum ar fi Broadwell și Haswell. Aceste sisteme, bazate pe ceea ce Microsoft numește downlevel silicon, vor avea în continuare suport complet pentru versiunile anterioare Windows 10.

Back To Top
Search