Files-featured-image11

Anunțat de Joe Belfiore la AMA-ul Reddit de la începutul lunii mai, gestionarul de fișiere pentru Windows Phone de la Microsoft este prezent de astăzi în Windows Phone Store.

Aplicația permite utilizatorilor să gestioneze fișierele de pe terminalele inteligente Windows Phone 8.1, eliminând atât de incomoda conectare prin USB la un PC de până acum.
Utilizatorii au acum acces la fișierele din telefon dar și la cele de pe SD card. Gestionarea este simplă și eficientă. La deschiderea aplicației, posesorii de terminale cu SD card-uri vor fi întâmpinați cu acest ecran, unde se prezintă spațiul de stocare disponibil atât pe telefon cât și pe card. Sunt diponibile comenzile de reîmprospătare a statisticilor și cea de căutare:

Ecranul de deschidere în gestionarul de fișiere Files pentru Windows Phone 8.1
Ecranul de deschidere în gestionarul de fișiere Files pentru Windows Phone 8.1
Pentru fișiere sunt disponibile următoarele operațiuni: redenumire, copiere, mutare și partajare (fișiere individuale sau grupuri).
Comenzi disponibile la selectarea unui singur fișier - gestionarul Files pentru Windows Phone 8.1
Imaginea 1. Comenzi pentru un singur fișier
Comenzi pentru grupuri de fișiere în gestionarul Files pentru Windows Phone 8.1
Imaginea 2 – Comenzi pentru grupuri de fișiere
Utilizatorii pot crea, șterge, redenumi și partaja foldere:
Opțiuni de lucru cu foldere în gestionarul Files pentru Windows Phone 8.1
Imaginea 3 – Opțiuni de lucru cu foldere în gestionarul Files pentru Windows Phone 8.1
Funcționalitatea de partajare a fișierelor este și ea prezentă și folosește opțiunile de partajare din Windows Phone poate fi folosită după selectarea unuia sau a mai multor fișiere apăsând butonul cu 3 puncte (share) din imaginea 2 de mai sus. Vom ajunge la lista de aplicații compatibile pentru partajare, de unde putem trimite fișierele unde dorim:
Opțiuni de partajare pentru fișierele selectate în Files pentru Windows Phone 8.1
Imagine 4 – Opțiuni de partajare pentru fișierele selectate în Files pentru Windows Phone 8.1
După ce am testat în ultimele ore această aplicație pot spune că îmi place simplitatea ei și că funcționalitățile pe care le oferă sunt mulțumitoare pentru utilizarea ocazională. De altfel, nu prea văd de ce ar sta cineva să facă lucruri complicate cu fișierele pe un telefon. Pentru sarcinile de bază, cred că e suficientă această aplicație. Dacă ar fi să spun și ce cred că lipsește, poate îmi scapă unele aspecte (pe care mi le veți spune voi la comentarii), dar mi-ar fi plăcut să pot face pin (fixa) pentru foldere pe ecranul Start al telefonului, așa cum se poate face din aplicația OneDrive.
Descărcați aplicația mai jos, testați și spuneți-mi la comentarii cum vi se pare, ce credeți că i-ar mai trebui pentru a vă mulțumi.

Descărcați Files din Windows Phone Store

Back To Top
Search