În urmă cu aproximativ două luni, Microsoft oferea OneNote gratuit, iar printre add-ons era și OneNote Clipper, un bookmarklet bazat pe Java cu ajutorul căruia utilizatorii putea trimite spre OneNote conținut web. Recent, compania a lansat și o extensie cu aceeași funcționalitate, pentru Google Chrome.

Microsoft a folosit datele telemetrice și a observat că foarte mulți utilizatori OneNote folosesc Chrome drept browser principal. Pe de asupra, foarte mulți utilizatori au cerut o extensie pentru Google Chrome. Pentru a răspunde la feedback, Microsoft oferă acum o extensie Chrome cu funcții similare bookmarklet-ului anterior.

Pentru instalare accesați Chrome Web Store folosind Google Chrome. Apăsați butonul +Free, apoi apăsați pe Add. OneNote Clipper adaugă un buton pe bara Google Chrome cu ajutorul căruia puteți colecta mai ușor conținutul web care vă interesează.

Extensia OneNote Clipper instalată în Google Chrome

Dacă aveți bookmarklet-ul instalat anterior, el va continua să funcționeze. Dacă doriți, îl puteți șterge, urmând să folosiți noul buton de pe bara din Google Chrome.

Pentru a captura conținutul unei pagini web din Chrome, navigați la acea pagină și apăsați butonul OneNote Clipper:

Clipper în Chrome - 2

Dacă nu v-ați autentificat anterior în contul OneNote de pe web, vi se cere să efectuați acum această operație:

OneNote Clipper cere autentificare

După autentificare, o captură de ecran a site-ului vizitat va fi salvată în OneNote, utilizatorul fiind informat de acest lucru prin afișarea unei bare:

Clipper în Chrome - 4

Dacă faceți click pe iconița OneNote de pe bară se va deschide un tab nou cu aplicația OneNote Online, unde se poate vedea imaginea capturată.

Back To Top
Search