După update-urile pentru Surface Pro 3 și Surface 3, iată că a venit rândul ultimei generații Surface să primească firmware nou. Cu toate acestea, problemele cu bateria în sleep persistă.

Actualizările aduc doar câteva dintre îmbunătățirile mult așteptate de posesorii noilor device-uri, după cum veți vedea în continuare.

Ce aduce update-ul firmware pentru Surface Pro 4 ?

Surface-Pro-4

  • Surface Embedded Controller Firmware (v103.899.256.0) adaugă îmbunătățiri la încărcarea bateriei și tuning pentru regimul termic al dispozitivului.
  • Surface Fingerprint Sensor driver update (v2.2.10.6) îmbunătățește precizia senzorului.
  • Wireless Network Controller and Bluetooth driver update (v15.68.9037.59) îmbunătățește compatibilitatea și rata de transfer pentru rețelele Wi-Fi pe 5 Ghz.

Ce e nou pentru firmware-ul Surface Book ?

Surface-Book

  • Surface Embedded Controller Firmware (v88.899.256.0) adaugă îmbunătățiri la încărcarea bateriei și tuning pentru regimul termic al dispozitivului.
  • Wireless Network Controller and Bluetooth driver update (v15.68.9037.59) îmbunătățește compatibilitatea și rata de transfer pentru rețelele Wi-Fi pe 5 Ghz.
  • Surface DTX driver update (v1.3.202.0) îmbunătățește detectarea tastaturii Surface de către partea superioară a tabletei (clipboard).

Pe lângă cele de mai sus, Surface Book primește un driver nou pentru grafica nVidia:

  • NVIDIA GeForce GPU update (v10.18.13.5914) – aduce îmbunătățiri de stabilitate. Recent utilizatorii au raportat probleme de stabilitate cu display-ul, iar noul driver vine să le remedieze.

Totuși, unele probleme mai vechi ale Surface Book și Surface Pro 4 rămân momentan nerezolvate

La peste trei luni de la lansarea Surface Pro 4 și Surface Book, deși au fost primite foarte bine de public, ambele device-uri mai au unele probleme încă nerezolvate de echipa lui Panos Panay.
O parte dintre acestea, cum au fost cele legate de driverele Intel pentru grafică, par să fi fost rezolvate, dar scurgerea de energie din baterii în regimul economic sleep este încă de actualitate. Nici noul set de update-uri firmware proaspăt lansat nu pare să rezolve consumarea bateriei chiar dacă device-urile nu sunt folosite.

Microsoft își cere scuze, ne asigură că lucrează la remediile necesare

Microsoft a anunțat în decembrie că știa de acest aspect încă dinaintea lansării celor două produse Surface și a promis o rezolvare la începutul lui 2016. Tot atunci, compania și-a cerut scuze:

Înainte de orice, mulțumim mult tuturor clienților pentru feedback-ul deschis și sincer referitor la Surface Book și Surface Pro 4. Pentru aceia dintre dumneavoastră care au avut o experiență mai puțin decât perfectă, ne cerem scuze pentru frustrarea cauzată. Vă rugăm să ne credeți că vă citim comentariile și că vă auzim foarte clar. Feedback-ul dumneavoastră este neprețuit și ne ajută să rezolvăm multe probleme cu update-uri și fix-uri. De la lansare am acționat agresiv pe baza celor mai importante probleme raportate. Am lansat deja o serie de actualizări prin Windows Update și lucrăm pentru a lansa cât mai repede alte actualizări și fix-uri pentru a îmbunătăți experiența Surface.

Având în vedere că aceste device-uri nu sunt tocmai ieftine și că ele ar trebui să fie un etalon, utilizatorii sunt – și pe bună dreptate – nemulțumiți de aceste aspecte. Sunt convins însă că Microsoft va face tot ce e posibil pentru rezolvarea cât mai rapidă a acestor probleme.

Back To Top
Search