Skype For Business

Microsoft a decis să facă o schimbare de branding prin care redenumește Lync în Skype for Business.

Compania a anunțat schimbarea de nume pe 11 noiembrie, împreună cu un calendar al viitoarelor oferte și versiuni. Astfel, Microsoft va realiza în prima jumătate a anului 2015 versiuni noi ale clientului Skype pentru Business, ale Skype pentru Business on-premises și Skype for Business Online, care este parte din Office 365.
Recent, Microsoft a anunțat și că următoarele versiuni Exchange Server și Share Point vor fi lansate în a doua jumătate a lui 2015, ceea ce arată că Skype for Business devansează aceste lansări.
Printre schimbările introduse de Microsoft, interfața Lync va fi modificată astfel încât să semene cu Skype. Miniatura Skype va fi folosită pentru apelare, pentru adăugarea de video pe convorbire și activarea unui apel pe Skype for Business. Microsoft adaugă și fereastra ”call monitor” din Skype la interfața Skype for Business, așa încât utilizatorii să poată avea sub control apelul într-o mică fereastră atunci când lucrează în alt program în timpul apelului.
Modificările aduse Lync sunt doar de suprafață, iar funcțiile curente vor fi păstrate, inclusiv infrastructura pe care Lync rulează în prezent. Altfel spus, Lync nu va trece pe infrastructura Skype,  ci va fi asociat acestui brand popular și va avea o interfață cu elemente comune Skype.
Microsoft va adăuga apeluri video în Skype for Business odată cu următoarele versiuni on-premise și online. De asemenea, indexul de utilizatori Skype va deveni accesibil utilizatorilor Skype for Business. Aceasta va permite căutarea oricărui utilizator Skype cu ajutorul numelui de utilizator Skype sau al numelui de utilizator cont-Microsoft (prin Bing) în vederea contactării. De asemenea, Microsoft va implementa interoperabilitatea nativă dintre Skype for Business Server on premises și alte sisteme de video-conferință, în așa fel încât să nu mai fie nevoie de echipamente suplimentare pentru această funcționalitate.
În luna decembrie, Microsoft va realiza și a doua parte a federalizării Skype-Lync. Astfel, compania va introduce suport pentru codecul H.264 în clientul Skype pentru a face posibilă integrarea video între Skype și Lync înainte de sfârșitul anului.
Clienții actuali Lync Server vor primi noile caracteristici din Lync for Business anul viitor prin actualizarea de la Lync client 2013 și Lync Server 2013 la viitoarea versiune Skype for Business, fără a mai fi nevoie de hardware suplimentar. Tot anul viitor Microsoft va mai actualiza și Office 365 pentru a adăuga Skype for Business.

Back To Top
Search