Iată că la foarte scurt timp de la redenumirea SkyDrive în OneDrive a sosit și redenumirea Office Web Apps în Office Online.

Zvonurile au existat încă de acum două-trei săptămâni, iar acum se confirmă. Într-un articol publicat ieri pe blogul Office, Microsoft explică:

Astăzi facem două modificări. Mai întâi redenumim Office Web Apps în Office Online, pentru a vă ajuta să găsiți ușor Office gratuit, versiunea online. Utilizatorii ne-au comunicat că termenul Apps utilizat anterior (Office Web Apps) crea confuzii. Este ceva ce trebuie să instalez ? Trebuie să accesez un app store pentru a le instala ? Nu, pentru a le folosi vă trebuie doar un browser. A! Deci este ca Office. Da, exact. Office Online.

A doua schimbare se leagă de faptul că foarte mulți utilizatori nici măcar nu au știut că pot folosi o versiune Office online, pentru că nu a fost ușor de găsit. Dacă foloseați OneDrive (fostul SkyDrive) sau SharePoint, evident, știați unde să le găsiți. Microsoft s-a gândit și la restul utilizatorilor și a creat Office.com. Până ieri, această pagină era locul unde Microsoft promova Office 365 și locul unde abonații acestui serviciu se puteau autentifica în contul Office folosind Microsoft Account.

Office.com

Iată mai jos câteva capturi oferite spre exemplificare, cu Word Online:

Word Online neautentificat

Dacă suntem autentificați experiența cu care suntem întâmpinați diferă ușor:

Word Online autentificat

Editarea unui document cu Word Online:

Word Web App devine Word Online

Suplimentar, în meniul din header, Microsoft a adăugat toate aplicațiile Office Online, pe care anterior le găseam destul de greu, numai dacă intram inițial pe SkyDrive:

Meniul Office Online

Back To Top
Search