Series-40---Asha---Nokia-X

Pe parcursul următoarelor 18 luni, Microsoft va renunța la telefoanele non-inteligente, numite și feature-phones, la Asha dar și la Nokia X, terminalele cu Android lansate relativ recent, în favoarea Windows Phone.

Printr-un comunicat intern, Jo Harlow, Windows Phone Business Unit Manager, spune că de acum accentul va fi pus pe Windows Phone. Proiectarea și investițiile în seriile Asha , Series 40 și Nokia X încetează, iar aceste modele trec în regim de suport. Până la termenul de 18 luni, serviciile aferente vor fi desființate treptat.

Jo-Harlow

Într-un document semnat de Harlow și citat de The Verge, se arată următoarele:

Aceasta înseamnă că nu vor mai fi caracteristici noi sau actualizări la serviciile sau platformele pentru dispozitivele mobile ca urmare a acestui plan.

Microsoft va încerca în schimb să atragă utilizatorii acestor telefoane spre Windows Phone.

Dacă mulțumirea clienților cu hardware de calitate a fost obiectivul la Nokia, mulțumirea clienților prin platformele serviciile și aplicațiile Microsoft pe hardware-ul nostru este obiectivul nostru la Microsoft.

Grupul devices de la Microsoft plănuiește să comute cele mai bune resurse de dezvoltare spre noi produse de vârf, care se vor lansa odată cu următoarea versiune Windows și Windows Phone: 

Pentru a avea succes pe termen scurt, ne propunem să ne concentrăm pe modelele de vârf Lumia 930, Lumia 1520, și alte produse similare pe care le vom anunța foarte curând – mai spune Harlow.

Pe lângă renunțarea la aceste tipuri de dispozitive și la software-ul aferent, Microsoft vrea să ofere Nokia MixRadio ca un serviciu separat, până când îl va vinde. De altfel, se pare că sunt companii foarte interesate de preluare.

via The Verge

Back To Top
Search