Abonamentele-TechNet-vor-fi-retrase11

La 15 ani de la înființarea acestui tip de abonament, Microsoft i-a anunțat astăzi retragerea. Blogurile și forumurile de suport Technet rămân funcționale, dar Microsoft a trimis azi un email tuturor abonaților în care anunță retragerea serviciului.
Astfel, după 31 august nu se mai pot face abonamente noi, iar serviciul se va închide complet după expirarea contractelor în derulare ale abonaților existenți.
Serviciul a debutat în 1998, când abonații primeau pachete cu CD-uri și a continuat până în prezent, când toate produsele se puteau descărca din contul de abonat.
Abonamentele TechNet au fost foarte avantajoase pentru entuziaști și pentru profesioniștii IT deopotrivă, pentru că ofereau acces la licențe Microsoft pentru software client și server, la un preț imbatabil.
Una dintre problemele principale pentru aceste abonamente a fost pirateria, pentru că s-au înregistrat situații în care au fost cumpărate abonamente și ulterior chei de produs din acele conturi au fost vândute.
Microsoft a încercat să combată această formă de piraterie prin reducerea numărului de chei din abonament mai întâi în 2010 și apoi în 2012 și a schimbat și termenii contractului în sensul că drepturile de utilizare expirau odată cu încetarea contractului abonatului, dar cheile produselor au continuat să funcționeze.

Abonamentele TechNet vor fi retrase - email
Emailul trimis abonaților MSDN
În e-mailul trimis abonaților se arată următoarele:

  • Din 31 august 2013 nu vor mai fi acceptate abonamente noi iar abonamentele noi trebuie activate înainte de 30 septembrie 2013
  • Abonații existenți continuă să beneficieze de oferta cuprinsă în abonament până la expirarea acestuia. Durata majorității abonamentelor TechNet este de un an
  • Abonamentele curente care expiră înainte de 30 septembrie pot fi reînnoite pentru un an, iar prelungirea se poate cumpăra până la 31 august 2013
  • Abonații cu conturi active Microsoft Certified Trainer pot continua să folosească abonamentele până la 31 martie 2014
  • Deținătorii de titluri MVP vor primi în continuare opțiunea pentru un Visual Studio Premium gratuit împreună cu subscripții MSDN premium.

Microsoft va continua să ofere abonamente MSDN, care sunt mult mai scumpe decât cele TechNet. Un abonament pentru profesioniștii IT care vor să evalueze versiunile Windows Client și Server pe termen lung, pachetul MSDN Operating Systemseste probabil cel mai avantajos, la un preț de 699 de dolari în primul an, prelungirea anuală fiind la 499 dolari. Aceasta este o cheltuială mai mare comparativ cu abonamentele TechNet de 199 sau 299 USD cu prelungire la 149 și respectiv 249 USD.
Microsoft își justifică decizia prin dorința de a se concentra pe îmbunătățirea experiențelor pentru profesioniștii IT prin TechNet via  TechNet Evaluation Center, Microsoft Virtual Academy și TechNet Forums. Aceste programe oferă gratuit versiuni de încercare ale software-ului Microsoft, versiuni care expiră după o anumită perioadă.
De exemplu, un trial Windows 8 Enterprise de 90 de zile este disponibil gratuit, dar, comparativ, un abonat TechNet primea trei chei de produs Windows 8 PRO, fiecare cu multiple activări permise cât și o licență permanentă pentru Windows 8 Enterprise.

Back To Top
Search