Surface_03111

Microsoft a anunțat ieri, 22 ianuarie 2013, că tableta Surface Pro va fi disponibilă în Canada și Statele Unite începând cu 9 februarie.

Despre diferențele dintre Surface RT și Surface PRO ca software am discutat pe larg pe techtime.ro, de exemplu, în acest articol. În esență, ele se pot sintetiza astfel: pe Surface RT rulează Windows RT, versiunea Windows 8 pentru ARM, care permite doar rularea de aplicații native.  Și mai direct spus, nu rulează programele clasice. Vezi și acest articol. 01-22SurfaceTypecover_Web Vorbind despre Surface PRO printr-un comunicat de presă, general managerul Microsoft Panos Panay arată următoarele:

“A fost interesant să urmărim reacția la Surface.  … Suntem bucuroși să continuăm creșterea familiei Surface cu disponibilitatea Surface Windows 8 Pro din 9 februarie și prin creșterea numărului de locații unde clienții pot vedea și testa personal Surface.”

Microsoft are o serie de add-ins interesante pentru Surface Pro: Touch Cover Special Touch Cover Ediție Limitată pentru Surface. Pe lângă versiunile cyan, alb, magenta, negru și roșu ale Touch Covers, Microsoft mai oferă acum 3  Coperte Touch Ediție Limitată  (roșie, magenta și cyan). Surface Wedge Microsoft Wedge Touch Mouse Surface Edition. Microsoft lansează o “Ediție Surface” a Microsoft Mouse Wedge Edition, la prețul de 69,95 USD, disponibil peste tot unde se vinde Surface. (Sincer mi se pare prea scump) Surface Windows RT este disponibilă acum în alte 13 țări. Surface RT va fi disponibilă curând pe 13 piețe adiționale, anunțăMicrosoft. Aceasta ar dubla numărul piețelor unde Surface RT este deja disponibilă. Noile piețe includ Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Irlanda, Italia, Luxembourg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, și Suedia. Surface Windows RT 64 GB standalone. Mulți clienți s-au plâns că pentru a putea comanda Surface RT cu 64 GB trebuie să cumperi un Touch Cover. Microsoft va oferi versiunea 64 GB a Surface RT și fără copertă. De așteptat ca prețul să fie în zona 600-650 USD. Surface Pro va fi distribuită prin aceleași canale ca și Surface RT : online pe site-ul Microsoft, în toate magazinele Microsoft, la Staples, Best Buy și prin Future Shop. Surface Pro vine cu un procesor Intel Core i5 și are viața bateriei redusă la jumătate (~4 ore ?) comparativ cu Surface RT. Prețurile pornesc de la 899 USD, iar dublarea storage-ului intern costă alți 100 USD. Comparativ cu Surface RT, Surface Pro este ceva mai groasă și mai grea. Volumul adițional vine de la soluția originală de ventilare folosită de Microsoft, care ajută ca la utilizarea normală ventilatoarele (sunt două) să nu pornească aproape deloc. În plus, Surface Pro vine cu un pen pentru ecran, cea ce Surface RT nu are. Surface Pen Page 01-22SurfaceProPen_Web Un avantaj Surface Pro este prezența unui mini-port pentru display, ceea ce arată că Microsoft anticipează că Surface Pro va sta mai mult pe un birou pe post de computer, comparativ cu Surface RT. Sintetizând, iată cum vede Microsoft cele două tablete : Surface RT poate fi utilizată în principal ca tabletă, care poate suplini un laptop până la un punct. Surface Pro, în schimb, este un mai mult laptop (totuși are un procesor i5) care poate fi și o tabletă destul de bună. Dacă ne gândim că Intel vrea să aducă Ultrabook-urile (toate cu touch) în zona de preț de 599 USD  spre sfârșitul anului, va urma să aflăm atunci care ar putea fi nișa de piață potrivită pentru Surface Pro.

Back To Top
Search