Windows-Phone-Update

Așa cum v-am semnalat recent în comunitățile online, Microsoft a anunțat disponibilitatea Windows 10 Mobile build 10149 pentru Windows Insiderii din Fast ring.

Vești bune: puteți face upgrade de la 10080

Acum se poate face upgrade direct de la build-ul 10080 sărind peste 10136.

Ce e nou în Windows 10 Mobile build 10149 ?

Ecranul blank de după setup este prezent și în acest build. La upgrade încă lipsește ultimul ecran cu bară de progres. Aveți răbdare. În cele din urmă telefonul ajunge la ecranul Start. E la fel ca la 10136.
Browserul Edge. Edge are acum bara de adrese la baza ferestrei, lucru cerut vehement de utilizatori prin canalele de feedback din programul Windows Insider. De asemenea puteți opta acum între afișarea site-ului în format mobil sau desktop.
Îmbunătățiri ale aplicației Photos. Acest build vine cu o versiune nouă a aplicației Photos, disponibilă în App Store beta. Aduce suport pentru GIF-uri animate (este necesar un telefon cu minim 1 GB RAM), oferă link-uri spre fotografiile salvate, screenshot-uri și Camera Roll din pagina Albums. Acesta a fost unul dintre principalele motive pentru care am dezinstalat build-ul anterior, de altfel.
Fotografiile din Camera Roll sunt urcate automat acum prin aplicația OneDrive. Gestionarea opțiunilor de upload se face acum din aplicația OneDrive, nu din setările de sistem.
Îmbunătățiri Cortana. Caietul Cortanei este în stadiu final acum, după cum spune Microsoft și aduce o experiență combinată de Profil și Setări și oferă acum setări Quiet Hours.
Lanternă din Action Center Quick Action. Acum puteți adăuga o comandă rapidă în Action Center.
Multe alte aplicații actualizate în App Store Beta. Multe aplicații Microsoft au versiuni noi: Outlook Mail și Calendar, Music, Movies & TV, și aplicațiile MSN – News, Weather, Sports și Money – au fost actualizate, faceți update din App Store Beta.
Îmbunătățiri generale ale experienței utilizatorului și cizelări. Acest build aduce multe îmbunătățiri la utilizare, pe ansamblu. Aceasta înseamnă controale actualizate, iconițe și alte elemente grafice (v-am spus că nu îmi plăcea inconsistența build-ului anterior ?) și chiar controalele de volum sunt modificate.

“Pe ansamblu veți găsi sistemul de operare mult mai responsiv în utilizare” arată Microsoft.
”Mai avem mult de muncă la el dar suntem mulțumiți de progresele semnificative făcute în acest build.”

Ce probleme sunt în acest build ?

Build-ul 10149 are și o serie de probleme:

  • unii utilizatori pot da peste eroarea 8001007 când încearcă să facaă upgrade de la build-ul 10136. Dacă vi se întâmplă, fie renunțați, fie reveniți la WP 8.1 și instalați de acolo. Microsoft lucrează la remedierea acestei erori.
  • Insider Hub lipsește din acest build. El va reveni în alte versiuni Windows 10 Mobile din programul Insider Preview.
  • Uneori tastatura virtuală pentru PIN nu apare după glisarea pentru deblocare. Ca soluție swipe down (glisați în jos) pentru a ajunge în Action Center și încercați să deschideți o notificare sau o setare pentru a invoca din nou deblocarea PIN.
  • Sunt situații foarte rare în care nu puteți debloca telefonul după ce ați tastat codul PIN și vi se permite să continuați tastarea chiar dacă ați introdus PIN-ul corect. Dacă vă confruntați cu această situație lăsați telefonul neatins una-două ore înainte de a încerca să îl deblocați din nou. Aceasta se întâmplă din cauza unei probleme cu TPM (trusted platform module) care se poate agrava și ar putea necesita un reflash al telefonului dacă ajungeți în această situație și opriți telefonul.
  • Dacă aveți un cont Gmail pe telefon aplicația Messaging ar putea avea probleme și atât recepționarea cât și trimiterea SMS-urilor s-ar putea să nu funcționeze. Dacă vă aflați în această situație trebuie doar să reporniți telefonul și acesta va funcționa normal. Microsoft știe că aplicația Messaging are aceste probleme.
  • Există o problemă cunoscută: jocurile și aplicațiile ar putea fi instalate ca versiuni de încercare, chiar dacă au fost cumpărate anterior. Achizițiile efectuate din interiorul aplicațiilor nu sunt încă funcționale în Windows 10 Mobile până când Microsoft încheie migrarea acestei fncționalități în noul Windows Store.
  • În anumite cazuri, culorile din unele aplicații ar putea să nu fie afișate corect. De exemplu, bara de titlu din Outlook Mail app este portocalie.
  • Sunt situații în care notificările din Action Center apar a fi goale.

Voi reveni cu o galerie de screenshots dacă merită. Testez pe Lumia 925 main întâi. Spor la instalat !

Back To Top
Search