Site-Update-History-Hero

Update-urile și schimbările aduse de acestea vor fi anunțate de acum încolo pe o pagină Microsoft special creată, lansată ieri, 9 februarie 2016.

Anul trecut, în octombrie, Terry Myerson spunea următoarele, fără a preciza o dată anume:

Vom îmbunătăți documentarea schimbărilor din fiecare update și opțiunile de planificare a datelor de instalare a actualizărilor.

După ce Microsoft a primit luni în șir feedback despre nevoia de a documenta public modificările aduse de actualizările Windows 10, compania a decis să creeze un canal de comunicare pentru aceasta:

După feedback-ul cu privire la informațiile oferite despre actualizările Windows 10, am decis implementarea unui nou sistem pentru a comunica despre actualizările sistemului de operare. Astăzi lansăm site-ul Windows 10 update history, un centru pentru release notes care vor însoți fiecare update și vor servi ca baza de documentare despre modificările introduse anterior.

A fost creată o pagină specială cu istoricul actualizărilor Windows 10

Pagina Windows 10 Update History stă acum la dispoziția celor interesați cu detaliile dorite despre actualizările Windows. Aceeași pagină va prezenta pe scurt cele mai importante noutăți incluse în fiecare actualizare, oferind link-uri spre pagini cu detalii după caz. Pagina va fi reactualizată periodic, odată ce noi actualizări sunt lansate.
Microsoft mai precizează că pentru Windows 10 actualizările sunt cumulative (cuprind toate actualizările anterioare). Instalarea cel mai recent update aduce PC-ul la zi, în timp ce aplicațiile universale sunt actualizate automat prin Magazinul Windows.
Trebuie precizat că pe această pagină Microsoft va publica doar informații despre update-urile pentru versiunile publice curente ale Windows 10, nu și pentru build-urile Windows 10 Insider Preview.

Microsoft a creat și o pagină cu istoricul update-urilor pe Windows 10 Mobile

Tot acum, Microsoft a lansat și o pagină cu istoricul actualizărilor Windows Mobile: Windows 10 Mobile update history.
Și pe această pagină Microsoft va publica doar informații despre update-urile pentru versiunile publice curente ale Windows 10 Mobile, nu și pentru build-urile Windows 10 Mobile Insider Preview.

Concluziile mele

Cred că lansarea acestor pagini este un pas binevenit din partea Microsoft, care arată astfel că ține cont de feedback și că dorește să comunice mai bine cu clienții, făcând demersuri înspre o mai bună transparență. Voi ce părere aveți ?

Back To Top
Search