Windows-8-1-computer11

Dacă până acum Windows Enterprise era disponibil doar clienților Software Assurance cu licențiere în volum, ieri Microsoft a anunțat că acest SKU va fi disponibil și pentru alte categorii de clienți.

Software Assurance este un plan add-on pentru clienții cu licențiere în volum care garantează clienților upgrade-uri automate la cele mai recente versiuni ale anumitor produse pe o perioadă de doi sau trei ani cât este valabil contractul Software Assurance (SA). Mai multe despre Software Assurance pe site-ul Microsoft.

După cum știți, în prezent avem patru ediții Windows: Windows 8.1 Core, Windows 8.1 Pro, Windows 8.1 Enterprise și Windows RT 8.1. Primele două versiuni sunt oferite atât preinstalate cât și la raft (retail). Așa cum spuneam mai sus, Enterprise era disponibil doar pentru clienții Software Assurance cu licențiere în volum, iar Windows RT vine preinstalat pe device-uri cum ar fi Surface RT (ahem, Surface 2, sic).

Pentru cei interesați de diferenșele dintre Windows 8.1 Pro și Windows 8.1 Enterprise aș menționa Windows To Go (este inclus și utilitarul pentru a crea versiunea portabilă Windows To Go Creator), suport pentru Branch Cache (Active Directory) și Direct Access (networking enterprise).

Acum Microsoft anunță că Windows Enterprise este disponibil de la 1 martie 2014 și pentru clienții fără Software Assurance ca o versiune separată de upgrade în programele Open și Select sau Select Plus.

Pe lângă noul set de opțiuni pentru obținerea Windows Enterprise, pentru majoritatea clienților aceste schimbări sunt minore întrucât prețurile și beneficiile rămân aceleași. De exemplu drepturile de utilizare ale licențelor Windows și accesul la alte beneficii Software Assurance (SA) cum ar fi drepturi pentru versiuni noi sau pentru virtualizare sau caracteristici de produs sau kiturile rămân neschimbate.

Aceasta este o schimbare tehnică pentru a permite vânzarea separată a Windows Enterprise cu un impact minim pentru clienții existenți. Clienții care își reînnoiesc SA-uri existente nu sunt afectați iar clienții care au cumpărat anterior Windows Pro Upgrade cu SA vor cumpăra Windows Enterprise Upgrade cu SA la același preț și cu drepturi de utilizare echivalente.

De aici înainte, Windows SA se atașează la upgrade-ul Windows Enterprise, ceea ce însemană că achiziționarea SA pentru orice licență Windows Pro OEM în cel mult 90 de zile de la cumpărare nu va mai fi aplicabilă, pentru că Windows Enterprise nu este disponibil prin OEM. Pentru a ușura tranziția pentru clienții care folosesc această opțiune, Windows SA ar putea continua să fie atașată în termen de 90 de zile la Windows Pro pe orice PC nou cumpărat înainte de 1 iulie 2014.

Articole asociate recomandate:

[col type=”half”]

[insert_posts query_type=”posts” posts=”167715,167960,167253,168789″ hide_excerpt=”true” hide_meta=”true”]

[/col] [col type=”half last”] [/col]
Back To Top
Search