Rename11
Un tribunal din Marea Britanie a decis recent că numele SkyDrive utilizează o marcă înregistrată (”Sky”) aflată în proprietatea British Sky Broadcasting Group (BSkyB), iar acum, ca urmare a deciziei, Microsoft trebuie să schimbe numele serviciului său de stocare cloud. Plângerea celor de la BSkyB viza termenul ”Sky”, folosit de broadcasterul britanic în denumirile canalelor, cum ar fi, de exemplu,  Sky One, Sky Sports sau Sky Movies.
Într-un comunicat publicat astăzi, BSkyB arată că Microsoft nu va face apel și că Sky va permite Microsoft să mai utilizeze numele SkyDrive ”pentru o perioadă rezonabilă de timp, pentru a permite trecerea la un nou brand”. Înțelegerea cuprinde termeni financiari și de altă natură, dar BSkyB și Microsoft păstrează confidențialitatea acestora.
Schimbarea de nume pentru SkyDrive este a doua situație de acest gen cu care se confruntă Microsoft. Vă amintiți, desigur, de înțelegerea cu MetroAG, deținătorul brandului Metro, care a obligat Microsoft să renunțe la termenul ”Metro” pentru aplicațiile ModernUI. Partea tristă a acestei înțelegeri este că nici până acum Microsoft nu a găsit un brand care să convingă și care să fie un bun înlocuitor pentru Metro. Sper ca istoria să fie diferită în cazul SkyDrive.
Back To Top
Search