Anunțul a fost făcut astăzi pe blogul Windows și se confirmă că build-ul RTM a pornit spre producătorii de hardware.

Oficialii Microsoft mai confirmă că Windows 8.1 nu va fi disponibil mai devreme de 18 octombrie nici măcar pentru abonații MSDN, TechNet sau clienții cu licențiere volum. Toată lumea va trebui să aștepte până la lansarea din 18 octombrie pentru aces la versiunea finală.
Pentru versiunile Windows lansate anterior, inclusiv pentru Windows 8, Microsoft a compilat versiunea finală RTM, a trimis-o spre OEMi și apoi a oferit-o abonaților MSDN, Technet și clienților cu licențiere volum, după câteva săptămâni. Astfel, aceste categorii de utilizatori au putut testa cu o lună mai devreme versiunea finală. Odată cu Windows 8.1 acest lucru nu mai este valabil, toată lumea (mai puțin OEM-ii) primește biții finali la GA.
Perioada aceasta până la GA (18 octombrie) va fi folosită, printre altele, pentru teste hardware și pentru teste ale aplicațiilor preinstalate de Microsoft pe device-uri (Mail, Calendar, Office, Bing consumer apps, IE 11). Toate aplicațiile și toate problemele depistate vor primi patch-uri și update-uri înainte de a fi lansate pentru public. Acest lucru seamănă practic foarte mult cu ce s-a întâmplat cu Windows 8. Având în vedere că un ciclu de planificare, dezvoltare pentru și testare Windows s-a redus de la 2 -3 ani la 10  luni, este de înțeles necesitatea unei asemenea perioade.
Lucrurile sunt diferite și pentru developeri. La Build 2013, Microsoft a cerut developerilor care vor să creeze aplicații pentru Windows 8.1 să folosească Visual Studio 2013 preview și Windows 8.1 consumer preview pentru a-și actualiza aplicațiile pentru Windows 8.1. Microsoft a oferit detalii despre modificările application programming interface (API) din Windows 8.1 dar au anunțat totodată că toate aplicațiile ModernUI curente din Windows Store vor rula și pe Windows 8.1.
Windows 8.1 va fi un update gratuit pentru deținătorii unei licențe Windows 8 (și/sau Windows 8 RT), dar dacă vă întrebați cât va costa Windows 8.1 în retail, informațiile în acest sens nu sunt disponibile pentru moment.
via ZDNET

Back To Top
Search