După unele surse, build-ul final Windows 8.1 va fi compilat foarte curând. Ed Bott (ZDNET) crede că Windows 8.1 va fi finalizat săptămâna viitoare și că va fi disponibil mai întâi pentru partenerii OEM, apoi via MSDN și abia în septembrie pentru download.
Rămâne de văzut, dar aici apare o întrebare: de ce ar mai trebui să treacă ceva timp de la finalizare până când end-consumerii ar putea face upgrade ? Doar nu mai suntem în era CD-urilor, când era nevoie de livrări care justificau diferența de timp. Sper ca Microsoft să ne surprindă plăcut și să ofere download-ul imediat ce Windows 8.1 este gata. Îmi bazez speranța pe  scurtarea ciclurilor de updates, care ar trebui să elimine etapele intermediare și facă produsul disponibil în același timp pentru parteneri, clienți business și consumeri.
În raportul pentru U.S. Securities & Exchange Comission (SEC), Microsoft arată care sunt diferențele dintre update și upgrade:

”Update”-urile software sunt evaluate individual pentru a se decide dacă ele corespund cu definiția unui upgrade, care ar însemna încasări după livrare. Windows 8.1 va activa hardware nou, va duce mai departe integrarea cu alte servicii Microsoft și va rezolva problemele Windows 8 ale clienților și va fi oferit gratuit la finalizare pentru clienții care dețin licențe Windows 8. Am evaluat Windows 8.1 și am decis că nu este unupgrade”

De altfel Microsoft s-a referit în ultimele luni la Windows 8.1 ca la un update. La Worldwide Partners Conference (WPC) 2013, de exemplu, Tami Reller a arătat că Windows 8.1 este un „update gratuit” și că „se poate spune că foarte multe funcționalități noi vor veni gratuit în acest update.”
Ca o părere subiectivă, cred că dacă Windows 8.1 ar fi fost contra cost, Microsoft ar fi pierdut mai mult în continuare, după rezultatele slabe cu Surface RT și Windows 8. Să nu uităm că nu se știe nici acum câte licențe Windows 8 au fost vândute și nici câte tablete Surface au fost produse și vândute.
Cred că pe ansamblu Microsoft țintește să vândă device-uri cu Windows 8.1 preinstalat și să câștige de acolo cu Windows 8.1, care, comparativ cu Windows 8, este ceea ce Windows 7 a fost pentru Windows Vista.

Back To Top
Search