Surface Studio

Așa cum anticipa foarte multă lume, Microsoft a lansat un PC All-in-One la #MicrosoftEvent-ul de ieri, 26 octombrie 2016. Este un device extraordinar, cu preț pe măsură.

De ce era nevoie de un Surface Studio?

Surface Studio nu este ceea ce pare a fi la prima vedere. Cu siguranță nu este un exercițiu de design extravagant și nu este doar un atac la demografica Apple preferată, creativii.

Surface Dial pe ecranul Surface Studio
Surface Dial pe ecranul Surface Studio
O privire nu neapărat foarte atentă asupra prețurilor la periferice și la device-urile lansate ieri vine să confirme semnificația device-urilor Surface pentru Microsoft: device-uri etalon, care setează trenduri în industrie.
Surface Studio - un altfel de All-in-One PC
Surface Studio – un altfel de All-in-One PC
Într-o asemenea situație, investițiile în cercetare și dezvoltare sunt însemnate, dar și rezultatele muncii echipei lui Panos Panay sunt excepționale, ca întotdeauna.
Vedere ”explodată” a bazei Surface Studio
Vedere ”explodată” a bazei Surface Studio
Toate acestea justifică pe deplin prețurile ridicate ale unor asemenea device-uri. Ele nu sunt pentru oricine, dar piața va urma acest trend cu siguranță și vom vedea în câteva luni device-uri similare create de parteneri Microsoft, cu prețuri accesibile.
Construcție îngrijită - Surface Studio
Construcție îngrijită – Surface Studio

Un citat edificator de pe Facebook

Am căutat reacțiile fanilor Microsoft vizavi de acest produs. Iată ce am găsit, și zic eu că Andrei Morar a înțeles foarte bine ce înseamnă și cui este destinat Surface Studio:

… Nu va mai ganditi ca Studio e destinat creativilor obisnuiti care isi calculeaza fiecare euro sau dolar investit si vor sa primeasca maxim de performanta din banii dati. Studio e o declaratie facuta de Microsoft ca vrea sa intre pe nisa super specializata a ilustratorilor, arhitectilor, fotografilor si a oricarei alte categorii care are nevoie de un computer pe care poti edita desenand direct pe ecran. Oamenii din categoria asta nu evalueaza un Studio doar pe baza pretului si nu cumpara un produs doar daca are cele mai puternice specificatii tehnice. Stiti ca sunt tablete Wacom de dimensiuni similare care costa in jur de 2800 USD si nu contin si calculatorul necesar? Cate AIO mai stiti voi cu un asemenea ecran? Mai stiti vreun AIO care se poate inclina la 20 de grade pentru a desena comfortabil pe el?

Construcția îngrijită din aluminiu (un salt de la magneziul folosit până acum pe seria Surface), ecranul extraordinar, atât ca tehnologie, cât și ca dimensiuni și claritate, arată odată în plus că Surface Studio este un PC All-in-One care vrea să schimbe radical conceptul de PC de birou și pe cel de device pentru entertainment pentru acasă.

Surface Studio - Turn Your Desk into A Studio
Surface Studio – Turn Your Desk into A Studio

Specificații tehnice

Surface Studio vine cu suport multi-touch și profită din plin de toate caracteristicile Windows 10. Partea hardware pare desprinsă din altă lume: grafică GTX 980M, 32GB RAM, display 28-inch PixelSense 4.5K Ultra HD cu o gamă extinsă de culori și proporții 3:2.

Surface Studio - schimbare gama culori din Action Center
Surface Studio – schimbare gama culori din Action Center
Display-ul include ecranul tactil, într-o carcasă de aluminiu cu o grosime de numai 12.3 mm.
Surface Studio - porturi
Surface Studio – porturi
Nu lipsesc suportul pentru Windows Hello și nici grila de microfoane special proiectate pentru utilizare cu Cortana.

 • Ecran: tactil capacitiv (compatibil cu stilus) de 28 inch
 • Rezoluție: 4500 x 3000 px (proporții 3:2)
 • Densitate: 192 dpi
 • Contrast: 1100:1
 • Profiluri culoare: sRGB/DCI-P3/P3-D65- comutabile dinamic
 • Windows Hello
 • Cameră frontală: 5MP
 • Procesoare: Intel Core i5 (6440HQ) /i7 (6820HQ)
 • Grafică: Nvidia 960M (2GB GDDR5) sau 980M (4GB GDDR5)
 • Porturi: 4 USB 3.0 Ports, Gigabit Ethernet, MiniDisplay Port, headphone jack
 • SD Card reader (UHS II)
 • RAM: 8/16/32GB
 • Stocare: 1 TB (64GB SSD) / 1 TB (128 GB) / 2 TB (128GB SSD)
 • Difuzoare: 2.1 virtual surround (8 în display, 2 în bază)
 • Preț: de la 3000 USD
 • Sursă alimentare: încorporată în bază

Configurații și prețuri

 • 1TB / Intel Core i5 – 8GB RAM / 2GB GPU – 2999 USD
 • 1TB / Intel Core i7 – 16GB RAM / 2GB GPU – 3499 USD
 • 2TB / Intel Core i7 – 32GB RAM / 4GB GPU – 4199 USD

Periferice Surface noi

Odată cu Surface Studio au sosit și perifericele Surface, Surface Keyboard și Surface Mouse. Spre deosebire de tastaturile foarte practice pentru gama Surface Pro, Surface keyboard este o tastatură elegantă și solidă pentru birou la care experiența de ani buni a Microsoft în contrucția de periferice se vede.

Periferice Surface
Periferice Surface
Aceste noi periferice aduc destul de mult cu pachetul Microsoft Designer Desktop dar sunt versiunile premium, atât ca design și specificații, dar și ca preț.

Concluziile mele

După un eveniment cum a fost cel de ieri, cu hardware de o asemenea calitate, mă gândesc tot mai mult la cât de bine ar fi fost ca Microsoft să fi avut la momentul potrivit un Panos Panay și pentru Windows Phone. În rest, vă spun sincer, tot ce îmi doresc de Crăciun este un Surface Studio. Chiar și de Crăciunul anului viitor. Pentru că merită.

Resurse

Back To Top
Search