Dacă ați fost plecați în week-end, vă prezint acum pe scurt această informație, pe care Microsoft a făcut-o publică la Mobile World Congress.

Duminică, 23 februarie 2014, Microsoft a anunțat nu mai puțin de nouă parteneri hardware noi pentru Windows Phone. Pe lângă HTC, Huawei, Nokia și Samsung, Microsoft a anunțat că are nouă noi parteneri pentru terminale Windows Phone: Foxconn, Gionee, Lava (Xolo), Lenovo, LG, Longcheer, JSR, Karbonn și ZTE.

Cele mai multe dintre aceste firme sunt din China și acoperă China, cea mai mare piață de device-uri mobile din lume. Altele sunt prezente și în India sau pe alte piețe.

Pentru Europa de Vest și Statele Unite, cele mai importante nume din listă sunt, evident, Lenovo și LG.

Microsoft introduce suport pentru procesoarele Qualcomm Snapdragon™ 200 și 400 de la Qualcomm cu opțiuni de suport pentru diferite tehnologii de telefonie celulară majore, cum ar fi (TDD/FDD), HSPA+, EVDO și TD-SCMA.

Windows Phone va avea de asemenea suport pentru soft keys și dual SIM, schimbări binevenite pentru piețele din Asia. Aceste modificări vor permite partenerilor hardware să adapteze și să extindă gama de produse Windows Phone conform cerințelor acestor piețe și pentru a oferi și phablets cu Windows Phone..

Tot duminică, Microsoft a mai lansat și Windows Hardware Partner Portal, care este menit să ajute la comercializarea mai rapidă a device-urilor în paralel cu minimizarea costurilor de dezvoltare și producție. Portalul oferă producătorilor de echipamente documentație și instrucțiuni pentru a porni proiectarea și producția de device-uri pentru platforma Windows Phone.

Back To Top
Search