MTU înseamnă Maximum Transmission Unit,  adică dimensiunea maximă a unui pachet pe care PC-ul tău îl poate trimite printr-o rețea. Cea mai bună valoare pentru MTU în rețeaua ta este aceea care permite trimiterea nefragmentată a pachetelor de date. Fragmentarea acestor pachete are loc când pachetul de informații este prea mare pentru a fi transmis intr-o singură bucată. Pentru a determina MTU-ul corect poți folosi o metodă simplă descrisă în continuare.

NOTĂ: Lucrurile sunt de fapt mai complicate decât în definiția dată aici, dar am simplificat pentru eficiență.

1 – Dă click pe „Start” și tastează Command Prompt în caseta de căutare. Apoi apasă enter pentru a deschide astfel o fereastră Command prompt.

2 – Tastează următoarea comandă și apoi Enter:

ping -f -l 1492 www.dslreports.com

3 – Redu 1492 în trepte de câte 10 și repetă operația de la punctul 2 până primești un mesaj de genul Packet needs to be fragmented.

4 – Repetă operația de la pasul 3 până când mesajul Packet needs to be fragmented nu mai apare. Prima valoare numerică de la care mesajul dispare este valoarea cea mai bună pentru MTU-ul conexiunii tale și poți introduce această valoare în setările router-ului tău pentru ca rețeaua ta de acasă să se conecteze eficient la Internet.

MTU-testing

Back To Top
Search