ITCamp-201311

Iată că mai sunt foarte puține zile până la ITCamp 2013, cea mai mare conferință premium din România pe tehnologii Microsoft. Mi-am propus un set de sesiuni pe care aș vrea să le urmăresc și despre care voi încerca să scriu câte ceva, deși timpul va fi foarte limitat iar informațiile vor fi abundente.

So What About Tablets? – Richard Campbell

Richard Campbell aduce experiența sa cu PC-urile de peste 30 de ani pentru a discuta aici despre viitorul în business computing. Sunt tabletele doar jucării ? Cum se va integra tableta la locul de muncă ? Vine sfârșitul erei PC-urilor clasice ?
Richard abordează aceste întrebări cu o privire plină de umor în istoria computerelor arătând cum istoria poate influența ceea ce urmează. El va puncta oportunitățile pe care developerii le au pentru dezvoltarea propriilor cariere și a propriilor afaceri și pentru a câștiga bani.

The Engaging User Experience & the Natural User Interface – Tim Huckaby

Combinația factorilor primari pentru o experiență de utilizator atrenantă și plăcută și revoluția din Natural User Interface (NUI) oferă oportunități importante pentru developeri  în ceea ce privește creșterea calității UX (user experience) pentru aplicațiile pe care le dezvoltă. Pe măsură ce lumea NUI evoluează, și dispozitive revoluționare cum ar fi Kinect pentru Windows pavează drumul spre interfețe controlate verbal sau prin gesturi, dezvoltatorii trebuie să ofere interfețe tot mai complexe în aplicațiile proprii.
O experiență de utilizator touch, una bazată pe gesturi sau pe comenzi verbale cere developerilor să gândească designul vizual în moduri complet noi și are un set amplu de cerințe privind eficiența în utilizare. Acest keynote cu demo-uri va arunca o privire fun spre cele mai bune programe NUI construite astăzi, și înspre software în dezvoltare pentru viitorul apropiat și va încerca să arate calea pe care NUI va merge în viitor.

Application Ecosystems – Petru Jucovschi

Petru va vorbi despre bune practici pentru update-uri și pentru dezvoltarea de aplicații pentru Windows 8 și Windows Phone.

Running Linux on Microsoft Private and Public Cloud infrastructures – Tudor Damian

Dacă pâna nu de mult Linux a fost un fel de subiect tabu în lumea Microsoft, ultimii ani au lăsat să se întrevadă suport Microsoft în creștere pe frontul interoperabilității.
Sesiunea lui Tudy arată ce trebuie pentru a rula Linux pe Hyper-V sau în Windows Azure și cum se pot virtualiza, instala și gestiona serverele virtuale pe care rulează Linux. Tudor va arăta ce funcționează în prezent când este vorba despre Linux pe infrastructură Microsoft și va expune avantajele utilizării unei combinații între Hyper-V și System Center pentru a automatiza gestionarea, instalarea și monitorizarea resurselor mașinilor virtuale cu Linux.

WinRT deep dive – Raffaele Rialdi

Dezvoltarea unei aplicații pentru Windows Store este un proces simplu și clar. Chiar dacă se folosesc multe tehnologii, API-uri și alte elemente noi, experiența dezvoltatorului este excelentă.
Pentru cei curioși sau pentru cei care vor să vadă ce se petrece ”în culisele” acestui proces, Raffaele prezintă cele mai importante detalii arhitecturale ale Windows Runtime cum ar fi anatomia componentelor WinRT și ciclurile de viață ale acestora, noul model apartment și altele.
Aici am prezentat o selecție cu câteva sesiuni la care îmi doresc foarte mult să asist, iar acestea sunt sesiuni doar din prima zi !
A fost greu să aleg, pentru că întreaga conferință aduce acele gems de cunoștințe pe care oricine este interesat de tehnologie (sysadmin, developer, arhitect IT sau chiar simplu geek) își dorește foarte mult să le acceseze, iar speakerii sunt cu toții extraordinari !
speakers
Programul integral al sesiunilor din 23 și 24 mai îl găsiți aici. Cei care nu și-au luat bilete o mai pot face încă aici.
Vă așteptăm !

Back To Top
Search