Ofertele TechNet bazate pe subscripții permit consultanților, resellerilor și dezvoltatorilor software să utilizeze orice program sau sistem de operare de la Microsoft, contra unei taxe anuale rezonabilă comparativ cu valoarea software-ului oferit.
[box type=”yellow”] De exemplu, pentru o subscripție anuală de 349 USD, abonații TechNet Professional au acces la aproape orice versiune lansată de sistem de operare (Desktop sau Server) și suită Office de la Microsoft. În cazul abonaților MSDN, taxa este mai mare, dar accesul la software este la fel de generos.[/box] Dacă toate ar fi bune și frumoase, aceste oferte ar funcționa corect și doar pentru destinatarii acestora. Însă pirateria software nu doarme și astfel foarte multe chei de activare din abonamente MSDN sau TechNet sunt vândute cu discuri contrafăcute.
Măsurile pe care Microsoft le are la dispoziție sunt în principal către reducerea numărului de chei pentru abonați.
Acest lucru a mai fost făcut anul acesta în martie, pentru a doua oară în doi ani, iar acum istoria se repetă.
[box type=”blue”] Iată ce este nou pentru termenii acordului cu abonații, care va intra în vigoare la sfârșitul lunii iulie 2012 :
Mai puține chei de licență pentru Windows și Office. Pentru versiunile curente Windows client și Microsoft Office, numărul cheilor de produs din subscripția MSDN scade de la 10 la 5. Pentru versiuni mai vechi, doar 3 chei sunt permise. Abonații TechNet vor continua să primească trei chei de licență pe versiune.
Mai puține chei disponibile pe zi. Dacă sunteți abonat MSDN sau TechNet, numărul cheilor pe care le puteți solicita pe zi este redus de la 100 la aproximativ 10. Intenția este de a preveni achiziționarea rapidă de noi subscripții de către pirați și obținerea rapidă a sute de chei de produs care să fie vândute clienților înșelați.
Mai puține produse. În edițiile In curente ale ofertelor bazate pe abonamente, beneficiarul poate descărca orice versiune Microsoft Office dar și produse individuale din suita Office, de exemplu. La intrarea în vigoare a noilor termeni, toate programele din suite nu nu se vor mai putea obține separat ca și versiuniile mai vechi, care nu mai beneficiază de suport. Astfel, descărcările Office 97 sau Windows 98, de exemplu, vor fi eliminate.
[/box] Aceasta nu înseamnă că produsul software nu va mai funcționa după expirarea abonamentului, dar licența asociată va expira și versiunile complete se vor transforma în versiuni de încercare.
Schimbările, aparent drastice, nu au un impact atât de mare, pentru că fiecare cheie de produs se poate activa de mai multe ori, ceea ce înseamnă că un set de 3-5 chei permite instalări multiple. Un abonat corect poate solicita chei adiționale, iar cererea sa va fi onorată de Microsoft în 3 zile lucrătoare.
Noul acord pentru subscripții TechNet are 4 pagini clare, succinte, comparativ cu cel anterior, de aproape 4 ori mai amplu și subliniază foarte clar că aceste programe sunt pentru evaluarea produselor software și nu pentru achiziționarea de licențe ieftine.

  • Nu puteți utiliza produsele software dacă nu aveți o subscripție activă.
  • Puteți instala și folosi programele doar pe dispozitivele proprii și doar în scopuri de evaluare.
  • Nu puteți utiliza software-ul în medii de producție, (netradus – nn – in a staging environment), sau cu date care nu au copii de siguranță.

Pentru abonații activi ai programelor afectate, cheile obținute acum sunt valabile și ulterior, după intrarea în vigoare a acordului.

Back To Top
Search