Nadella-Elop

Înainte de intrarea într-un nou an financiar, Microsoft a anunțat săptămâna aceasta o serie de schimbări importante la nivel de executivi.

La Microsoft, anul fiscal se încheie în iunie. Aceasta este o lună foarte aglomerată pentru multă lume din companie, pentru că este perioada în care se trage linie, se fac bilanțuri, reorganizări și planuri.
Iată că acest iunie a venit și cu schimbări importante la vârful companiei, printre care plecarea lui Stephen Elop, care până acum a avut rolul de vicepreședinte executiv la divizia Devices and Services și numirea vicepreședintelui executiv (EVP) Terry Myerson la conducerea unei noi echipe, Windows and Devices Group (WDG), care combină eforturile de producție ale grupurilor Operating Systems și Microsoft Devices și se axează pe personal computing.
Iată mai jos comunicatul de presă Microsoft, adaptat și simplificat:

Microsoft își aliniază echipele de produs cu strategia

REDMOND, Wash. — 17 iunie 2015 — Într-un e-mail adresat angajaților miercuri, corporația Microsoft a anunțat unele schimbări în Senior Leadership Team pentru a realiza alinierea echipelor de produs cu principalele obiective ale companiei: reinventarea productivității și a proceselor de business, contruirea unei platforme cloud inteligente, și crearea unei experiențe de computing personalizată.
„Facem alinierea echipelor de produs și resursele pentru a realiza obiectivele strategice, mai ales pe trei direcții principale” spune Satya Nadella, CEO Microsoft. „Această schimbare ne va permite livrarea de produse mai bune și de servicii pe care clienții noștri le îndrăgesc într-un ritm crescut.”
Modiifcările din Senior Leadership Team includ următoarele:
EVP Terry Myerson va conduce o echipă nouă, Grupul Windows and Devices (WDG), axat pe dezvoltarea de experiențe de computing personalizate bazate pe ecosistemul Windows. Această nouă echipă combină grupurile curente Operating Systems și Microsoft Devices.
EVP Scott Guthrie va continua să conducă echipa Cloud and Enterprise (C+E), cu accent pe dezvoltarea platformei inteligente de cloud pe care se bazează orice aplicație de pe orice device.  Echipa C+E se va ocupa și de realizarea de servicii de infrastructură și de business esențiale pentru gestionarea proceselor de business, mai ales pe partea de date și analizare de date, securitate și gestionare, dar și de instrumente de dezvoltare. Ca parte a acetui anunț, compania va muta echipele de dezvoltatori ai Dynamics în echipa C+E, ceea ce va permite companiei să accelereze lucrul la ERP și CRM.
EVP Qi Lu va continua să conducă Grupul Applications and Services (ASG) axat pe dezvoltarea serviciilor de productivitate atât pentru oamenii care folosesc tehnologia la serviciu cât și pentru cei care o folosesc în viețile personale, acasă.
Stephen Elop, Kirill Tatarinov și Eric Rudder vor părăsi Microsoft după o  perioadă de tranziție, iar Mark Penn (Chief Insights Officer) a decis să se implice în alte afaceri în afara Microsoft și va pleca în septembrie.
Microsoft Senior Management - iunie 2015

După toate aceste schimbări, Senior Leadership Team-ul Microsoft are 12 executivi

Satya Nadella, Chief Executive Officer
Chris Capossela, Executive Vice President și Chief Marketing Officer
Kurt DelBene, Executive Vice President, Corporate Strategy and Planning
Scott Guthrie, Executive Vice President, Cloud and Enterprise
Amy Hood, Executive Vice President și Chief Financial Officer
Kathleen Hogan, Executive Vice President, Human Resources
Peggy Johnson, Executive Vice President, Business Development
Qi Lu, Executive Vice President, Applications and Services Group
Terry Myerson, Executive Vice President, Windows and Devices Group
Harry Shum, Executive Vice President, Technology and Research
Brad Smith, Executive Vice President and General Counsel, Legal and Corporate Affairs
Kevin Turner, Chief Operating Officer

Back To Top
Search