Zvonurile inițiale despre posibila lansare a Windows 10 Fall Update pe 2 noiembrie nu s-au confirmat, dar lipsa watermark-ului de pe desktop în build-ul 10586 din Fast Ring vine să confirme – în opinia mea – că acesta este build-ul pe care Microsoft l-a desemnat ca Fall Update (update-ul de toamnă 1511 despre care am mai scris).

Surse apropiate Microsoft citate de Windows Central susțin că noua data de lansare ar fi 12 noiembrie,  dată la care ar urma să fie lansată și noua experiență Windows 10 pentru Xbox, aceasta din urmă fiind confirmată deja de Microsoft.
Acum câteva zile, WinBeta scria despre Windows 10 build 10586 ca fiind versiunea oficială a ”Threshold 2”, lucru cu atât mai mult credibil cu cât, cum spuneam mai sus, watermark-ul lipsește de pe desktop. În plus, vă mai amintiți cum 10240 a venit tot așa, în Fast Ring, cu o săptămână înainte de lansare ?
Cum probabil știți deja, Threshold 2 este un nume de cod intern, numele public oficial fiind Windows 10 Fall Update iar numele pachetului de actualizare în lista Windows Update va fi Windows 10 November 2015.
Identificatorul versiunii va fi 1511, unde 15 este anul iar 11 luna.
Actualizarea va veni prin Windows Update și este una cumulativă, respectiv le va cuprinde pe toate cele anterioare. Este un pachet de actualizare, și nu o imagine completă a sistemului de operare cum sunt build-urile pentru Windows Insiders.
Pentru utilizatorii Windows 10 build 10240 care au rămas pe acest build lansat în vară de Microsoft, iată pe scurt câteva noutăți aduse de 1511: mici modificări ale interfeței de utilizator, posibilitatea de a avea mai multe coloane în Start, meniuri contextuale noi pentru aplicațiile din Start, aplicația de messaging bazată pe Skype și îmbunătățiri aduse Microsoft Edge, printre altele.
Tot cu Windows 10 Fall Update vine și posibilitatea de a activa Windows 10 cu cheile de produs Windows 7, 8 sau 8.1 fără a mai fi nevoie de upgrade-ul intermediar pentru a putea face ulterior reinstalări pe curat direct cu Windows 10.
Tot în acest update vine și o modificare utilă, anume aceea că prin resetarea PC-ului nu vom mai reveni la Windows 10 RTM (10240 din 29 iulie) ci la 1511, care devine cea mai nouă versiune stabilă pentru toți utilizatorii care nu instalează build-uri prin Windows Insider.
De notat că această modificare va șterge configurațiile personalizate implementate de producătorii de echipamente.

Back To Top
Search