Nadella-Elop11

Din 25 aprilie 2014, 25.000 de angajați Nokia au trecut pe statele de plată Microsoft. Cu acest prilej, fostul CEO Nokia, actual Microsoft Executive Vice President of Devices, Stephen Elop, a răspuns întrebărilor adresate de cititorii blogului Nokia Conversations.

Am selectat mai jos cele mai interesante răspunsuri oferite de Elop, iar la final aveți un link unde puteți vedea întreaga sesiune.
O serie de zvonuri privind posibila denumire ”Microsoft Mobile” au fost dezavuate de Elop, care a spus:

Microsoft Mobile Oy este o entitate legală constituită pentru a înlesni unificarea. Nu este un brand care va fi vizibil pentru consumatori.

Elop a mai spus că Microsoft se gândește la un nou nume pentru viitoarele smartphones și că, pentru o perioadă nedeterminată, compania va folosi în continuare brandul Nokia.
Referindu-se la MixRadio sau la Nokia Camera, Elop a precizat că aplicațiile, ca și serviciul MixRadio vor fi păstrate, pentru că și echipele aferente au trecut la Microsoft.
Întrebat despre beneficiile pe care le aduce un smartphone cu Android (Nokia X) pentru Microsoft, Elop a spus că Nokia X folosește cloud-ul Microsoft, nu pe cel Google, ceea ce reprezintă o foarte bună oportunitate de a conecta noi clienți la Skype, Outlook.com și Onedrive pentru prima oară și a spus că deja sunt zeci de mii de noi utilizatori ai serviciilor Microsoft.
Întrebat dacă un telefon Nokia cu Android este o idee bună în opinia sa, Elop a dat un răspuns foarte interesant:

Când am decis să ne concentrăm  pe Windows Phone în 2011, eram foarte îngrijorați că o decizie de a continua cu Android ne-ar fi pus pe o traiectorie de coliziune cu Samsung, care deja era puternic pe Android. Aceea a fost decizia cea mai bună, pentru că am văzut deja unii producători au fost atunci dați la o parte. Astăzi folosim Android Open Source Project (AOSP) pentru a ataca o anumită nișă de piață, dar suntem atenți să facem aceasta în așa fel încât Microsoft și Lumia să aibă de câștigat.

Vedeți toate întrebările și răspunsurile pe Nokia Conversations.

Back To Top
Search