Maxresdefault6

Microsoft tocmai a publicat un clip prin care prezintă noile modalități de autentificare în Windows și pe web cu ajutorul a două noi tehnologii care vin în Windows 10: Windows Hello și Microsoft Passport.

Windows Hello – autentificare biometrică de vârf în Windows 10

Microsoft aduce autentificarea biometrică pe PC-uri printr-o nouă caracteristică, pe care tocmai a anunțat-o, Windows Hello. Windows 10 va include Windows Hello, care va permite utilizatorului autentificarea prin recunoaștere facială sau pe baza unei amprente. Windows Hello scanează fața, irisul sau amprentele (în funcție de senzorulexistent pe device) înlocuind un cod PIN sau o parolă care permiteau anterior accesul pe un device Windows.

Această funcționalitate nu va exista pe toate PC-urile, ci doar pe cele dotate cu camere Intel REALSENSE 3D

Aceasta înseamnă de fapt că majoritatea PC-urilor existente nu vor suporta autentificarea prin recunoaștere facială, fiind compatibile doar cele cu cititor de amprente.
Joe Belfiore a lăsat să se înțeleagă că pentru recunoaștere facială sau scanarea irisului vor fi produse PC-uri noi cu Windows 10, dotate cu camere Intel RealSense 3D, care au suport pentru scanare facială sau a retinei folosind unde infraroșii.
Toate device-urile care au cititoare de amprente însă, vor putea folosi Windows Hello.

Microsoft spune că gradul de securitate și de confidențialitate din Windows Hello sunt de nivel Enterprise și vor putea fi folosite chiar și în cele mai exigente organizații.

Este o soluție pe care instituțiile, armata, organizațiile financiare și altele similare o vor folosi pentru a-și îmbunătăți securitatea. — Joe Belfiore

Microsoft mai spune că metodele folosite sunt sigure și că sunt incluse mecanisme care prevină evitarea sistemului prin utilizarea de fotografii, iar semnătura biometrică pentru Windows Hello este stocată local pe device și că nu este trimisă în rețea.

Windows Hello va fi lansat pe telefofoane, tablete și PC-uri compatibile în a doua parte a anului, după lansarea Windows 10.
windows_hello

Microsoft Passport – autentificare sigură în aplicații și site-uri în combinație cu Windows Hello

Pe lângă Windows Hello, Microsoft a mai anunțat și tehnologia Microsoft Passport, un sistem nou care poate fi utilizat de aplicații și de site-uri pentru autentificarea utilizatorilor fără a se folosi parole.

Astfel, Windows 10 va folosi Microsoft Passport pentru autentificarea pe site-urile sau în aplicațiile și serviciile online afiliate acestui sistem, în combinație cu un PIN sau – pe device-urile compatibile – prin Windows Hello. De asemenea, Microsoft Passport funcționează și cu Azure Active Directory.

Windows 10 vă va cere să demonstrați că sunteți în posesia device-ului înainte de a face autentificarea în numele dumneavoastră, verificarea fiind făcută cu ajutorul unui cod PIN sau prin Windows Hello pe device-urile dotate cu senzori biometrici. Odată ce autentificarea cu Passport este efectuată, veți putea accesa instantaneu un set în creștere de site-uri și servicii dintr-o gamă largă de industrii – site-uri comerciale favorite, servicii de e-mail sau rețele sociale, site-uri ale instituțiilor financiare, rețele ale companiilor și altele.

Back To Top
Search