Satya-Nadella-Officially-Named-New-Microsoft-CEO11

Marți, 4 februarie 2014, Microsoft a anunțat că Satya Nadella a fost ales ca succesor al lui Steve Ballmer în funcția de CEO.

Satya Nadella (nume complet: Satyanarayana Nadella) s-a născut în 1967, în India, a studiat Electrical Engineering la Universitatea din Mangalore și are un două masterate: primul în Computer Science (Wisconsin – Milwaukee), al doilea în Business Administration (University of Chicago).  Și-a început cariera la Sun Microsystems, iar în 1992 s-a angajat la Microsoft. Printre altele, Nadella a condus R&D pentru Online Services Division (unde a coordonat transformarea Windows Live Search în Bing, de exemplu).
După 19 ani de carieră Microsoft, Nadella a fost ales în 2011 să conducă divizia Server and Tools. Titlul său oficial după reorganizarea ”One Microsoft” din iulie 2013 a fost acela de Executive Vice President of Cloud and Enterprise.
Platforma de Cloud Computing de la Microsoft este baza pentru serviciile Microsoft: Bing, Xbox Live, Office 365 și Windows Azure. Nadella a contribuit semnificativ la dezvoltarea Windows Azure, ca replică la principalul produs al competiției, Amazon Cloud și este omul care a avut viziunea de succes 
Nadella este al treilea CEO din istoria Microsoft și este cunoscut pentru viziune și contribuții semnificative în zona Windows Server și Cloud Computing, dar și pentru succesul în Enterprise cu System Center.Nadella - 02 - 2014După era Ballmer (Steve Ballmer fiind de formație business-sales) compania Microsoft trece într-o nouă etapă, în care este condusă de o persoană foarte tehnică, care are bune abilități de business și leadership, demonstrate de creșterea Microsoft pe Cloud Computing. Rămâne de văzut care va fi strategia pe zona mobile, o zonă în care aparent Nadella nu are experiență. Dacă luăm în calcul diversele poziții pe care le-a ocupat cu succes în cei 22 de ani la Microsoft, Nadella pare o persoană care se adaptează foarte bine și care, așa cum declară el însuși – este dornică mereu să învețe mai mult.
Iată primul interviu acordat de Satya Nadella după preluarea poziției de CEO Microsoft:

Vedeți aici mesajul lui Steve Ballmer pentru succesorul său la conducerea Microsoft.
Vedeți aici mesajul lui Bill Gates privind numirea lui Nadella în rolul de CEO Microsoft.
Interesant de urmărit este și cine va urma după Nadella la conducerea diviziei Cloud and Enterprise. Momentan Microsoft a refuzat să comenteze despre aceasta.
Dar și mai interesante sunt alte mișcări la vârful Microsoft, venite odată cu numirea noului CEO. Această numire este însoțită de înlocuirea chairman-ului board-ului Microsoft, Bill Gates, cu John W. Thompson și de revenirea lui Bill Gates la Microsoft în calitate de technology adviser la cererea lui Nadella.
Back To Top
Search