Samsung-GS6-MS-apps

Zvonurile de acum câteva săptămâni s-au confirmat. Proaspăt lansat la MWC, noul Samsung S6 vine cu o serie de aplicații Microsoft preinstalate.

Se pare că Samsung a decis să treacă la îmbunătățirea radicală a experienței utilizatorilor pe telefoanele sale, cu o intefață simplificată, un design modern al device-ului, eliminarea crapware-ului propriu și înlocuirea parțială a acestuia cu aplicații mult mai utile de la Microsoft.
Este vorba despre Skype, OneNote și OneDrive, care vin preinstalate și sunt prezente în folderul Microsoft Apps.
Dacă am văzut bine, promoția Microsoft pentru utilizatorii Samsung care activează salvarea fotografiilor în OneDrive este de 100 GB gratuiți, cel mai probabil pentru un an.
Skype este la rândul său o aplicație populară pe Android, care are peste 500 de milioane de descărcări din Google Play, iar OneNote este într-o creștere continuă, după ce anul trecut și-a dublat numărul de utilizatori comparativ cu 2013.
Având în vedere popularitatea Samsung, aceasta este o realizare deosebită pentru Microsoft, care poate câștiga astfel clienți pentru serviciile sale. Totodată, Microsoft intră în concurență directă cu serviciile Google de pe un device Android.
Pasul este unul important pentru Microsoft, care și-a schimbat strategia cu privire la aplicații și servicii, făcându-și simțită prezența tot mai mult pe platformele concurenței. Dacă Microsoft va continua încheierea de afaceri similare cu alți producători importanți de echipamente are toate șansele să-și crească semnificativ în anii următori baza de utilizatori și de potențiali clienți ai propriilor servicii.
Pe de altă parte, confuzia cu privire la Windows Phone crește tot mai mult în rândurile entuziaștilor, în condițiile în care Microsoft a întârziat – nepermis de mult aș putea zice – lansarea unui telefon de vârf, exagerând cu gama low și middle end. Dar aceasta este o altă poveste, despre care vom discuta separat în curând.
Nu uitați de keynote-ul Microsoft de astăzi de la Mobile World Congress. Revin imediat cu detalii despre cum îl puteți urmări.

Back To Top
Search