Nokia-Lumia-520-evleaks11

Promiteam aici un articol despre ce vine nou în Windows Phone 8.1, iar acum avem destul de multe informații pentru a publica un articol pe această temă.
Începem cu partea cea mai interesantă, modificările vizibile. Informațiile nu sunt oficiale, ci bazate pe informații postate pe Twitter de @AngelWZR, deci trebuie privite cu rezerva că nu tot ce se vede va și veni în versiunea finală.

Bara de navigare de la baza ecranului

Zvonurile inițiale despre eliminarea butoanelor fizice de pe terminalele Windows Phone sunt acum confirmate de prezența acestei bare de navigare în Windows Phone 8.1.
Bara navigare Windows 8.1
După cum se observă, pe bară avem, de la stânga la dreapta, următoarele butoane: butonul cu vârf de săgeată în jos pentru ascunderea barei, butonul Back, butonul Windows și butonul Bing Search.
Bara este cofigurabilă, poate avea culoarea fundalului sau culoarea butoanelor (accents), poate fi permanent pe ecran sau poate fi ascunsă automat sau manual. Pentru a ascunde bara manual trebuie să facem swipe în sus de pe partea inferioară a ecranului.

Aplicație pentru podcasturi și autentificare oAuth

Podcast si oAuth WP 8.1
Pentru că Aplicația Music+Videos va fi înlocuită de două aplicații diferite, Xbox Music și Xbox Video, iar suportul pentru podcasturi nu mai este inclus în Xbox Music, vom avea o aplicație separată pentru podcasturi. Acestea pot fi căutate cu Bing și avem control asupra descărcării, care poate fi setată să fie făcută doar pe Wi-Fi. De asemenea putem asculta emisiunile ca stream-uri în loc să le descărcăm.
Pe al treilea ecran din imaginea de mai sus vedem suport pentru autentificarea oAuth cu Google la contul de e-mail.

Lock screen, muzică și publicitate

Lock Screen, Music and Advertisement WP 8.1
În afară de fontul mai mare pentru oră nu observ nimic diferit la Lock Screen. În mijloc vedem interfața din Xbox Music pentru Windows Phone și la dreapta avem interfața de control pentru publicitate. Telefonul are un id unic, după care poate fi identificat de cei care oferă publicitate. În baza acestui id putem vedea reclame personalizate automat pe baza activităților noastre online. Acest ecran permite activarea/dezactivarea Advertising ID și ștergerea datelor acumulate în baza acestuia.

Proiectare ecran, camera foto, suport NFC

Project Screen Photos NFS WP 8.1
Acum putem proiecta pe un ecran extern sau pe un proiector ceea ce se vede pe ecranul telefonului, fie prin Wi-Fi, fie prin conectarea telefonului prin USB la un device. În mijloc observăm setări pentru cameră și albumele de pe telefon, iar la dreapta setările pentru NearFieldCommunication, NFC.

Calendar lunar, sincronizare între aplicații

Calendar si sincronizare aplicatii
Avem un mod de vizualizare nou pentru calendar (pentru că device-urile au rezoluții mai mari) și avem sincronizarea între aplicații prin contul Microsoft.

Interfața pentru partajare, funcția PowerSense și setări pentru mesagerie

Sharing Messaging WP 8.1
Aplicațiile cu care am partajat ceva anterior sunt afișate acum în partea superioară a ecranului în ecranul Share. În mijlocul imaginii observăm aplicația  Battery Sense, care permite verificarea aplicațiilor din punctul de vedere al  consumului de baterie, iar în dreapta avem setările pentru mesagerie, cu noi opțiuni de configurare.

Setări pentru sonerie, control de volum separat și setări pentru geolocație

Sonerii, Volum si Geolocatie WP8.1
Ce este de remarcat aici sunt controalele separate pentru volum si notificari/sonerie care apar în partea de sus a ecranului la apăsarea unui buton de volum, de exemplu. Observați shortcut-urile pentru Silent Mode și setările audio.
Iată și clipul celor de la WinBeta.org în care puteți vedea Windows Phone 8.1 într-un emulator:

Voi reveni cu un articol detaliat despre ce este nou pentru programatori în Windows Phone 8.1, de unde veți putea afla și mai multe noutăți despre ceea ce vom vedea pe terminalele Windows din aprilie 2014 încolo.
via WPCentral
Back To Top
Search