Pentru cei care au instalat o versiune Office 2010 care conține Outlook, acest mini-tutorial își propune să ajute la configurarea unui cont de mail. Mai exact, aflăm cum putem configura un cont de e-mail tip POP. Dacă în acest tutorial am configurat un cont de e-mail pentru un domeniu Internet obișnuit, voi adăuga și informațiile necesare pentru configurarea unui cont Hotmail și Gmail.

Dacă deții un domeniu și administratorul a configurat un cont de e-mail de tipul email@numedefirma.ro, poți urma pașii din acest tutorial întocmai, înlocuind ”reparcalculatoare.com” cu ”numedefirma.ro”.

La prima pornire Outlook ne confruntăm cu această fereastră, în care ni se propune să configurăm un cont de e-mail :


Dialogul care apare la prima pornire Outlook.Confirmăm că dorim să configurăm un cont de mail.La cont nou, trecem direct la a treia opțiune, aceea de configurare manuală.Aici selectăm opțiunea Internet E-mail


Completăm cu toate datele contului de mail.

Pentru Hotmail, la incoming mail server, trebuie trecut pop3.live.com, iar la outgoing mail server : smtp.live.com

Pentru Gmail, la incoming mail server trebuie trecut pop.gmail.com, iar la outgoing server: smtp.gmail.com

Acum apăsăm More Settings …


Dacă avem un cont de Hotmail, la incoming server (POP3), completăm 995 și bifăm This server requires an encrypted connection (SSL). La Outgoing server (SMTP) lăsăm 25.

Dacă avem un cont de Gmail, la incoming server (POP3), completăm 995 și bifăm This server requires an encrypted connection (SSL). Bifăm This server requires an encrypted connection (SSL), apoi la Outgoing server (SMTP) tastăm 465. LA Use the following type of encrypted connection selectăm SSL.A venit momentul să verificăm contul. Pornim Outlook.

OK, am primit mail !

Back To Top
Search