Ce este OneNote ? Așa cum le place celor de la Microsoft să spună, este un singur loc pentru toate informațiile utilizatorului. Poți asemui OneNote unui super-caiet în care poți colecta și organiza text, imagini, fișiere audio și videoclipuri, pentru a avea la îndemînă toate informațiile de care ai nevoie.

Care sunt principalele avantaje OneNote ?
– tot conținutul este indexat și poate fi regăsit foarte rapid. Este indexat inclusiv textul din fotografii sau ilustrații. Mai mult, pentru vorbitorii de engleză, OneNote indexează chiar și cuvintele din înregistrările audio.
– Salvare automată a informațiilor. (Dacă nu ați obsevat, în OneNote nu există pe Ribbon un buton Save, ci doar în BackStage, pentru crearea de noi agende.)
– Colaborare în timp real la editarea documentelor, chiar și din One Note Office Web App.

OneNote are o mare flexibilitate:
– Caietele digitale pot avea oricîte secțiuni sunt necesare, fiecare secțiune poate avea la rîndul său oricîte pagini sînt necesare. Indiferent de numărul de caiete deschise, OneNote indexează toate modificările efectuate în acestea și permite căutarea simuiltană în toate caietele.
– Caietele pot fi partajate și doi sau mai mulți utilizatori pot introduce simultan conținut într-un caiet.
– Caietele pot fi organizate după bunul plac al utilizatorului. De exemplu, paginile pot avea orice culoare, la fel și secțiunile, poți decide dacă folosești sau nu pagini liniate și poți configura liniatura. De asemenea poți face click oriunde în pagină și să lipești orice fel de conținut sau pur și simlu să tastezi text. Dacă ai nevoie de o pagină mai mare, da click și trage (cu butonul mouse-ului apăsat) orizontal sau vertical.

Dacă ai un tablet PC, folosind un pen, poți scrie de mînă sau poți desena liber în foaia de caiet, ceea ce face din OneNote instrumentul perfect pentru notițe virtuale la ședințe sau la cursuri.

În concluzie, se poate spune că OneNote este un instrument foarte puternic și flexibil pentru gestionarea informațiilor și prelucrarea lor pentru proiecte individuale sau colective.
Programul One Note este prezent acum în toate edițiile Microsoft Office, mai puțin în Office 2010 Starter. (Vezi aici ce programe conține fiecare ediție Office.)

Back To Top
Search