Office 13

Ieri, 11 octombrie 2012, dezvoltatorii software de la Microsoft au compilat build-ul RTM al suitei Microsoft Office. Aceasta înseamnă că testele s-au încheiat și că Microsoft trece acum la distribuția suitei prin diferite canale către consumeri și către firme.

Update-ul aduce noutăți în tot ecosistemul Office: aplicații, servere și serviciiu cloud conexe. Noul Office vine cu o interfață nouă, touch-friendly, care funcționează perfect cu Windows 8 (și cu Windows 7), care aduce perspective noi pentru o serie de scenarii de utilizare : în zona social, pentru citit/consum media, note, întâlniri online și comunicații

General Availability (GA) pentru Office 2013 este anunțat pentru primul trimestru al anului viitor, dar Microsoft nu a oferit o dată concretă pentru aceasta. Dar consumerii care cumpără licențe Office 2010 după 19 octombrie de la retailerii sau resellerii locali, vor primi noua versiune a produsului gratuit la data GA.

Clienții vor mai vedea o versiune preview pe dispozitivele cu Windows RT care se lansează odată cu GA Windows 8, pe 26 octombrie.

Adițional, Microsoft are o serie de programe care oferă clienților din zona business acces anticipat pentru ca aceștia să poată testa și să poată adopta Office în organizațiile proprii :

  • Noile funcționalități Office 365 vor fi introduse pentru clienții Office 365 Enterprise cu următorul update de servicii, care va începe odată cu GA, în noiembrie.
  • Clienții din zona licențelor de volum cu Software Assurance vor putea descărca aplicațiile Office 2013, ca și alte produse Office, printre care SharePoint 2013, Lync 2013 și Exchange 2013 prin Centrul Volume Licensing Service Center de la jumătatea lui noiembrie. Aceste produse vor fi disponibile pe lista de prețuri pentru Volume Licensing pe 1 decembrie.
  • Profesioniștii IT și developerii vor putea descărca versiunea finală via subscripție TechNet sau MSDN la jumătatea lui noiembrie.

Cei care doresc să testeze Office 2013 acum, pot face aceasta descărcând versiunea pre-releaase de la office.com/preview.

Și – via Paul Thurrott – sursele acestuia l-au informat că GA Office 2013 este așteptat în ultima săptămână din ianuarie sau în prima săptămână din februarie anul viitor. Mai mult, zvonurile despre aplicații Office native iOS și Android se confirmă, însă aceste aplicații vor fi disponibile exclusiv prin oferte de subscripții, iar aceste aplicații vor fi lansate în aprilie. La fel ca și la subscripțiile Office 365, aceste aplicații vor putea fi folosite cu aceeași subscripție pe 5 PC-uri Mac și/sau dispozitive Mac/Android.

Back To Top
Search