Office 2013 apps

Descărcare și instalare:

Office 2013 Public Preview este disponibil pe un site Office consacrat. Pagina de download US oferă multiple versiuni, cele mai multe listate ca versiuni de Office 365. Cu Office 2013, Microsoft își mută suita tradițională Office în cloud și o livrează pe dispozitive și PC-uri ca pe un serviciu.

Versiuni disponibile:

Office 365 Home Premium. Noua versiune pentru acasă a Office 365 include 20GB de spațiu de stocare SkyDrive adițional, aplicații complete Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher și Access 2013 și se poate instala pe până la 5 PC-uri și tablete.

Office 365 Small Business. Disponibilă pentru companiile mici, cu până la 10 utilizatori, această versiune include o experiență mai aproape de ceea ce era până acum Office 365, cu hosted Exchange, SharePoint și Lync, aplicații complete Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Access, Publisher și Lync 2013 și se poate instala pe până la 5 dispozitive per utilizator.

Office 365 ProPlus. Această ofertă nouă conține aceleași elemente ca și Office 365 Small Business dar suportă până la 25 de utilizatori.

Office 365 Enterprise. Această ofertă de top aduce suplimentar arhivare și legal compliance features pentru Exchange Online și oferă suport pentru un număr nelimitat de utilizatori.

Întrucât Office 2013 Public Preview se livrează prin tehnologii de virtualizare, suita poate rula side-by-side (împreună, în paralel) cu versiuni Office anterioare, inclusiv Office 2007 și 2010. Acest aspect este valabil chiar și pentru Outlook, care anterior nu suporta funcționarea mai multor versiuni pe același sistem.

Office 2013 Public Preview rulează doar pe Windows 7 sau Windows 8 (Release Preview la ora lansării acestei versiuni publice Office).

Cea mai mare și importantă schimbare: Office ca serviciu

Microsoft a încercat să vândă Office ca un serviciu pe bază de abonament de câțiva ani buni, dar odată cu Office 2013, se apre că planul va reuși poate chiar mai bine decât oricând.

Combinarea aplicațiilor tradiționale cu serviciul Office 365, inclusiv versiuni pentru utilizatorii casnici, companii mici și firme mari oferă un set de soluții flexibile și viabile care ar putea rezolva eficient problema actualizărilor și corelării aplicațiilor client cu cele care oferă funcționalitatea online a serviciului.

Să sperăm că vor fi și prețuri rezonabile.

Office 2013 este livrat prin Office on Demand (practic o nouă versiune Click and Run) și include ctualizări automate, plus funcționalitate instantă, înainte de încheierea instalării. Abonații nu mai trebuie să se preocupe de update-uri și Service Packs, ci doar de menținerea abonamentului la zi.

Aplicații pentru Windows 8

Microsoft oferă două aplicații Office 2013 Metro pentru Windows 8, OneNote și Lync. Acestea sunt aplicații-companion ale celor complete pentru Desktop. Ele nu înlocuiesc OneNote 2013 sau Lync 2013. Aceste aplicații sunt disponibile în Windows Store din Windows 8 Release Preview.

Aplicații Windows RT

Windows RT (versiunea Windows 8 pentru procesoare ARM) va include patru aplicații Office desktop —Word RT, Excel RT, PowerPoint RT și OneNote RT— o premieră în lumea Windows. Windows RT va fi lansat în octombrie 2012.

Office 2013 pentru Mac

Office 2013 pentru Mac va fi disponibil prin abonamente Office 365. Acest produs nu este însă disponibil momentan.

Office 2013 pentru iPad? Android? Windows Phone 8?

Surse neoficiale din companie susțin că Microsoft va oferi aplicații Office 2013 pentru iPhone, iPad, și Android, și că aceste pachete vor fi disponibile prin intermediul serviciilor Office 365 amintite mai sus și vor avea licențe de instalări per user. Microsoft a anunțat public doar că vor exista versiuni Office 2013 pentru Windows Phone 8.

Servere Office 2013

Pentru cei care au nevoie de soluții on premise, Microsoft oferă versiuni noi de Exchange, SharePoint, Lync șialte server Office on-premise. Ele sunt disponibile pe această pagină a site-ului Office  sau prin TechNet sau MSDN.

Prețuri

Prețurile vor dicta măsura în care noile servicii Office 365 vor avea succes. Dacă momentan nu avem prețuri pentru Office 2013, haideți să ne reamintim prețurile la ofertele curente ale serviciilor similare.  Pentru afaceri mici Office 365 costă acum 6 USD de user pe lună.

Versiunea finală. Lansare

Microsoft nu a anunțat alte etape de evoluție pentru Office 2013 și nu dorește să comenteze despre data disponibilității generale a produsului (GA). Este de așteptat ca Office 2013 să fie finalizat și lansat cel devreme la începutul anului viitor, dar un orizont de timp realist pare a fi luna
mai 2013. Aceasta nu este o problemă pentru livrarea Windows RT care va veni cu versiuni pre-release ale aplicațiilor Office RT care vor fi actualizate în timp. (Există precedente. Windows Server 2008 a sosit inițial cu o versiune Hyper-V pre-release.)

Back To Top
Search