Așa cum se poate observa în imaginea de mai jos, comparativ cu versiunile anterioare, Office 2013 și Office 365 au drepturi de instalare și transfer diferite. Pentru că discuțiile de pe Internet despre acest subiect au căpătat amploare, Microsoft a decis  să ofere clarificări.
Un articol publicat de Jevon Fark, senior marketing manager la divizia Office arată că drepturile de instalare Office 2013 sunt la fel cu cele ale pachetelor PKC (Product Key Card) din Office 2010. Aceasta înseamnă că se poate instala pe un singur PC, atât cât acel PC există. Fark mai spune :

„In the event that a customer buys the Office 2013 software and installs it on a PC that fails under warranty, the customer can contact support to receive an exemption to activate the Office 2013 software on the replacement PC.”
(Dacă un client cumpără Office 2013 și îl instalează pe un PC care se defectează în perioada de garanție, acel client poate contacta suportul Microsoft pentru a primi permisiunea de a activa Office 2013 pe PC-ul înlocuit).


Versiunile cu amănuntul (pachetele cu suport optic inclus) ale Office 2010 permiteau instalări pe 3 PC-uri diferite cu aceeași cheie pentru versiunile Home and Student, sau instalări pe 2 PC-uri diferite pentru versiunile Home and Business sau Professional plus drepturi de transfer pe alte PC-uri, numărul total de licențe fiind, însă, același.
Cei care doresc să poată instala Office cu aceeași cheie pe două sau pe trei PC-uri pot cumpăra încă Office 2010 FPP (Full Packaged Product) și pot transfera acele instalări pe alte PC-uri, în limita a două sau trei sisteme licențiate, după caz.
Office 365 Home Premium offeră cinci instalări pentru 429,99 RON pe an sau 42,99 RON lunar, iar Suita Office Uiversity permite și ea instalarea pe 2 PC-uri, cu drepturi de transfer incluse, pentru 339,99 RON pe patru ani.

Back To Top
Search