Office-2016-Public-Preview

Transformările din ultimul an pe zona Office nu pot trece neobservate aici, la Windows Fără Limite, așa că am zis că nu ar strica un pic de catch-up cu noutățile. Să trecem la treabă.

Chiar dacă nu am mai scris de mult despre Office, am urmărit cu atenție tot ceea ce Microsoft a făcut în acest domeniu. O recapitulare pe repede-înainte ne va aminti de transformarea Office dintr-o suită de aplicații desktop într-o soluție completă cross-platform și cross-device. Noul Office de la Microsoft este prezent acum și pe iPad dar și pe tabletele Android cu cel mai nou sistem de operare (nu și pe KitKat). Experiențele anterioare de pe Mac, iPhone și de pe web au fost și ele îmbunătățite treptat. Au fost adăugate și aplicații noi, cum este Sway sau Office Lens.
Cu acest update pentru suita Office pe desktop, Microsoft arată însă că suita PC pentru productivitate rămâne piesa de rezistență în strategia proprie.
Recent, în martie, Microsoft a oferit un preview Office privat pentru specialiștii IT (IT Pro) și pentru dezvoltatori, iar cu versiunea de față, preview-ul devine disponibil pentru publicul larg până la disponibilitatea generală (GA) de la toamnă a Office 2016.
Cei care vor decide să testeze vor putea experimenta cu versiuni în lucru ale Office pentru desktopul Windows și pot contribui prin telemetrie și feedback la îmbunătățirea produsului. Cei care doresc mai multe amănunte despre participare pot vizita site-ul Office 2016 Preview pentru a decide dacă se implică sau nu.

Ce e nou în Office 2016 ?

Dacă din martie și până acum Microsoft a oferit Office 2016 numai pentru teste în privat, acum vă pot spune ce este nou în această suită, după ce am folosit-o zilnic în ultimele săptămâni.
Ideea de la baza Office 2016 este adaptarea suitei de productivitate la cerințele unui loc de muncă modern, prin instrumente puternice pentru utilizatori, echipe și companii.
Documentele dv. peste tot – În toate aplicațiile din Office 2016 este mult mai ușor să folosiți puterea aplicațiilor cu multiple funcționalități pentru a crea, deschide și salva fișiere în cloud de pe desktop, pentru a le putea accesa de oriunde și de pe orice fel de dispozitiv. Acum, de exemplu, atașamentele moderne din Outlook simplifică foarte mult atașarea fișierelor din OneDrive și configurează automat permisiunile pentru destinatarii acestora, fără a fi nevoie să mai faceți ceva și fără să ieșiți din Outlook.
Colaborare – Realizarea de documente și colaborarea în timp real pe acestea este disponibilă deja în aplicațiile Office online și acum această experiență ajunge și pe aplicațiile desktop din Windows, începând cu Word. Atunci când lucrați împreună cu echipa pe același document în Word 2016 și/sau pe Office Online, veți putea să vedeți cum ceilalți autori lucrează pe alte segmente ale documentului și ce scriu aceștia în timp real.
Aplicații inteligente – Aplicațiile vor învăța pe măsură ce lucrați, și vă vor ajuta să vă concentrați asupra sarcinilor de lucru. Tell Me este un instrument nou de căutare disponibil în Word, PowerPoint și Excel care ajută la găsirea comenzilor dorite prin simpla tastare a obiectivului urmărit în caseta Tell Me. Un alt exemplu de aplicație inteligentă este Clutter, care face parte din Exchange. Aceasta apare în Outlook și folosește machine learning (învață inteligent) pentru a analiza rutinele repetitive din interacțiunile dumneavoastră cu mesajele de mail. Scopul este de a vă ajuta la eliminarea aglomerației din Inbox în favoarea mesajelor cu adevărat importante pentru dumneavoastră. Mesajele mai puțin importante sunt mutate treptatîn folderul Clutter. Mai există și Insights, funcție bazată pe inteligența Bing, care găsește informații contextuale utile pe Internet, din modul citire din Word.
Analizele de date sunt mai rapide și mai ușor de făcut  – Noi funcționalități de analiză sunt incluse acum în Excel, pentru că dumneavoastră să vă puteți extrage, vizualiza și analiza datele mai rapid și mai ușor.

Ce e nou pentru departamentele IT

Office 2016 va aduce noi standarde și elemente de securitate și deployment, oferind organizațiilor mai mult control asupra informațiilor sensibile iar departamentelor IT mai multă flexibilitate în instalare și gestionare.

Standarde și elemente de securitate

  • Data Loss Protection (DLP). Funcția de protecție împotriva pierderii datelor este acum disponibilă în Word, Excel și PowerPoint. Administratorii pot crea, gestiona și întări politicile de securitate pentru editarea și partajarea documentelor în mod centralizat. Utilizatorii finali vor vedea mesaje de notificare privind politicile aplicate sau privind restricțiile de partajare atunci când aplicațiile detectează potențiale breșe în respectarea politicilor administrative și de securitate.
  • Autentificare multi-factor în Outlook. Autentificarea multi-factor este acum disponibilă în Outlook prin integrarea cu Active Directory Authentication Library (ADAL).
  • Information Rights Management (IRM). Gestionarea drepturilor de acces la informații este acum extinsă și la fișierele Visio, atât protecție online cât și offline a diagramelor Visio.

Deployment și gestionare flexibile

  • Management îmbunătățit al traficului de rețea. Noul serviciu Background Intelligence Transfer (BITS) ajută la prevenirea aglomerațiilor în rețea. BITS reduce consumul de bandă dacă detectează alt trafic de rețea cu prioritate critică.
  • Management îmbunătățit al distribuției – Integrarea îmbunătățită cu ConfigMgr permite administratorilor din departamentele IT să descarce și să distribuie eficient asctualizări Office lunare folosind caracteristici native din ConfigMgr.
  • Gestionarea flexibilă a update-urilor – Administratorii pot gestiona ritmul ăn care preferă să primească actualizări și bug fixes în paralel cu  update-urile obișnuite de securitate.
  • Gestionare simplificată a activării – Noile controale din Portalul de Administrare Office 365 permit administratorilor să gestioneze activările pe device-uri printre utilizatori.

Cum instalez Office 2016 Preview ?

Cei care doresc să testeze pot descărca Office 2016 Preview pornind de la această pagină. Pentru că pagina este disponibilă momentan doar în engleză, o să detaliez procedurile de instalare pentru cei care nu au abonamente Office 365, pentru cei care au Office 365 Home sau Personal și pentru cei care au Ofice 365 Enterprise.

Cum trebuie procedat dacă nu aveți un abonament Office 365 ?

Dacp nu sunteți abonat la Office 365, piteți descărca o versiune de sine stătătoare a Office 2016 Preview pe care o puteți utiliza până la toamnă. Odată ce trial-ul se încheie puteți cumpăra un abonament Office 365 (care va fi și el actualizat la Office 2016) sau puteți reinstala o versiune mai veche cu cheia de produs aferentă acelei versiuni.
Folosiți cheia de mai jos pentru activarea trial-ului:

Cheie de produs Office 2016 Preview

NKGG6-WBPCC-HXWMY-6DQGJ-CPQVG

Descărcare:

Office 2016 Preview (32 biți – recomandat)
Office 2016 Preview (64 biți)

Cum trec la Office 2016 Preview dintr-un abonament Office 365 pentru acasă ?

1. Mergeți la pagina Office Contul meu și autentificați-vă.
2. Urmați pașii din imaginile de mai jos:

Cum procedez din Office 365 pentru firme ?

1. Accesați pagina My Software
2. Apăsați pe Try the next version of Office.
3. Instalați noua versiune.
Concluzii
Rețineți, Office 2016 Preview este încă în lucru. Unele caracteristici vor fi implementate treptat, până la toamnă, dar experiența de lucru este stabilă și plăcută. Nu uitați să trimiteți feedback 🙂 Testare plăcută !

Back To Top
Search