OfficeRT versus OfficeWindows

Pentru că foarte multă lume va fi tentată să creadă că Office RT (care va veni pe orice device cu Windows RT) va funcționa exact cum funcționează Office pentru Windows, trebuie să spunem că există o serie de diferențe care vă interesează.

[box type=”tip”] Ca să nu aveți așteptări nerealiste, trebuie să citiți aceste precizări privind diferențele dintre cele două versiuni. Informațiile sunt preluate de pe blogul oficial Microsoft Office. [/box] [box type=”notes”] Microsoft spune că Office Home & Student 2013 RT include marea majoritate a caracteristicilor Office Home & Student 2013 disponibile pe PC-urile tradiționale, și caracteristicile cele mai des utilizate. Chiar dacă designul suitelor este aproape identic (aspectul exterior), există unele diferențe funcționale. [/box] [box type=”tip”] Pont Windows fără limite !

Toate documentele Office sunt compatibile cu noua suită, nu există probleme din acest punct de vedere. [/box]

OneNote Radial Menu

Tabletele Windows RT au cerințe speciale pentru securitate, durabilitate și viața bateriei, factori care impun unele restricții. Acestea au fost și ele luate în calcul la proiectarea suitei Office Home & Student RT.

[box type=”yellow”] Iată lista cu ce nu merge, direct de la Microsoft :
  • Macro-urile, add-in-urile, și caracteristicile care se bazează pe controale ActiveX sau coduri ale unor terți, cum ar fi PowerPoint Slide Library ActiveX control și redarea video Flash 
  • Anumite caracteristici legacy (de compatibilitate) cum ar fi rularea formatelor media în PowerPoint (acest content trebuie upgradat la la formate moderne) și editarea de ecuații scrise în Equation Editor 3.0, prezent în versiuni  Office mai vechi. (afișarea funcționează)
  • Anumite caracteristici referitoare la trimiterea de email, deoarece Windows RT nu suportă Outlook și nici alte programe de email pentru desktop nu funcționează, în sensul că nu există integrare cu aplicația de email de pe Windows RT.  (este necesară deschiderea aplicației de email de pe tabletă și inserarea conținutului Office ăn mesaj sau atașarea documentelor)
  • Crearea unui Data Model în Excel 2013 RT (PivotTables, QueryTables, Pivot Charts funcționează)
  • Înregistrarea de narrations în PowerPoint 2013 RT
  • Căutarea fișierelor embedded audio/video, înregistrarea de note audio/video și importul de pe un scanner atașat cu OneNote 2013 RT (inserarea notelor audio/video sau a imaginilor scanate cu altă aplicație funcționează)
[/box]

Sursa: Office News

Back To Top
Search