Web-Apps-Update-featured11

Aplicațiile Web Microsoft Office au primit un mult-așteptat upgrade și au o serie de caracteristici noi. Dacă nu ați folosit până acum aceste aplicații, acesta este un bun prilej de a le testa.

Suita este disponibilă din 2010 și cuprinde versiuni online pentru Word, Excel, PowerPoint și OneNote. Ea este oferită gratuit utilizatorilor Outlook.com, SkyDrive, Office 365 Home Premium sau contra cost, prin intermediul SharePoint Online, în toate versiunile business ale Office 365.
Chiar dacă a trecut ceva vreme de la ultimul update, așteptarea a meritat, pentru că de acum utilizatorii au la dispoziție caracteristici noi, cum ar fi colaborare în timp real, salvare automată, funcția de căutare-înlocuire (find and replace) și altele.

Colaborarea în timp real

Am văzut că foarte multe bloguri tech au menționat colaborarea în timp real pe documente, dar puțini au și explicat despre ce este vorba și ce este nou față de ce exista anterior în Office Web Apps din acest punct de vedere. Până acum același document putea fi editat de mai multe persoane în același timp, dar modificările nu erau vizibile pentru ceilalți decât în momentul salvării documentului. Acum, fiecare utilizator are un cursor diferit colorat, iar modificările pe care acesta le face sunt vizibile pentru toți ceilalți.
02 - Web Apps Update - co-editing
În plus, dacă un utilizator pierde conexiunea la server, dar continuă editarea, la următoarea conectare, modificările pe care acesta le-a efectuat offline sunt salvate pe server. La co-editarea în timp real pot participa și utilizatori care folosesc programe Office în versiuni pentru desktop. Aceștia vor fi nevoiți să salveze manual pentru a sincroniza modificările aduse documentului din SkyDrive la care colaborează.

Salvarea automată

Este o schimbare binevenită, pentru că putem edita documentul fără teama de a pierde modificările făcute. Salvarea automată era deja prezentă în OneNote, atât pe web, cât și pe Desktop. De acum, toate aplicațiile Office Web au această funcționalitate.
01 - Web Apps Update - autosave
Tot în acest update, Microsoft a mai introdus

  • find and replace,
  • editare cu formatare și stiluri în antete și subsoluri de pagină, inserarea de numere de pagină (Word Web App)
  • posibilitatea de inserare de page breaks (Word Web App)
  • introducerea de șabloane pentru tabele și îmbunătățiri majore la formatarea tabelelor în Word Web App
  • posibilitatea de a proteja filele din Excel și update-uri afișate în bara de stare pentru SUM, AVERAGE și COUNT
  • suport drag and drop în Excel pentru rearanjarea filelor dintr-un registru și pentru celule și suport pentru registre de lucru (workbooks)
  • este permisă redenumirea workbook-ului deschis pentru editare în timpul editării
  • un instrument de decupare a imaginilor în PowerPoint Web App
  • este permisă redenumirea prezentării chiar dacă este deschisă pentru editare

Iată și un video oficial în care Microsoft prezintă ce este nou în Office Web App :

Back To Top
Search