30-sep-invite1

Zvonurile anterioare se confirmă: Microsoft a decis să ofere analiștilor și presei detalii despre următoarea versiune Windows în cadrul unui eveniment public, pe 30 septembrie, la San Francisco.

Compania a început azi distribuirea de invitații pentru acest eveniment, la care va prezenta noutățile pentru zona enterprise (Paul Thurrott confirmă tema din surse proprii).
Chiar dacă nu este un eveniment orientat către consumeri, ci spre enterprise și spre entuziaști, evenimentul este foarte așteptat, cu atât mai mult cu cât Joe Belfiore și Terry Myerson vor vorbi despre noutățile pregătite pentru Windows.
Este foarte posibil ca la acest eveniment sau la scurt timp după aceea, Microsoft să ofere spre testare o versiune publică a Windows Technical Preview, destinată clienților enterprise, dezvoltatorilor, și entuziaștilor Windows.
Va fi interesant de văzut ce caracteristici și modificări vom putea descoperi în build-ul respectiv, comparativ cu ceea ce am văzut deja în imaginile și articolele de la WinFuture.de.
Până acum se știe despre noul meniu Start, centrul de notificări, posibila integrare Cortana, eliminarea toolbar-ului Charms și înlocuirea sa cu alte elemente funcționale și despre ferestre redimensionabile pe desktop pentru aplicațiile Windows Store. Să nu uităm nici despre Storage Sense sau despre Wi-Fi Sense, caracteristici care sunt și ele așteptate.
În același timp trebuie reținut că build-ul de test pe care Microsoft ar putea să-l ofere pe 30 septembrie nu va conține toate caracteristicile din versiunea finală și nici design-ul final. De asemenea, este posibil ca doar unele dintre caracteristicile prezente în acest build să ajungă în versiunea finală.
Ce este de asemenea notabil: este de așteptat ca după acest Technical Preview să avem ulterior un Consumer Preview, undeva prin ianuarie-februarie. Și încă un amănunt: invitația vorbește despre ce urmează pentru Windows și nu despre Windows 9, nici despre Windows Threshold.

Back To Top
Search