Windows Messenger + Skype

Microsoft a trimis ieri un mail în masă celor peste 100 de milioane de utilizatori Windows Messenger pentru a-i anunța că serviciul va fi retras oficial pe 15 martie 2013.
La acea dată, toți utilizatorii vor fi migrați pe Skype, produs achiziționat în mai 2011 contra sumei de 8,5 miliarde de dolari.
Practic au rămas puțin peste două luni până la închiderea serviciului, care va mai rămâne funcțional doar în China, pentru principalul motiv că acolo Skype este operat acolo de un provider local, numit TOM.
E-mail-ul, cu titlul “Important info about your Messenger account.” arată, pe scurt, următoarele:

Pe 15 martie retragem global serviciul Messenger curent (cu excepția Chinei unde Messenger va continua să fie disponibil) pentru a reuni caracteristicile deosebite ale Messenger și Skype la un loc. Faceți update la Skype și faceți sign in folosind un cont Microsoft (același ca Messenger ID-ul curent) și toate persoanele din lista dv. de contact Messenger vor fi acolo. Veți putea comunica pe chat și veți putea conversa cu video, ca și până acum, dar puteți descoperi și alte modalități de a ține legătura prin Skype de pe mobil sau de pe tablete.

Microsoft a anunțat anterior că tranziția se va petrece în trimestrul I din 2013. Data a fost precizată abia acum, dar se confirmă că Microsoft este ”în grafic” cu trecerea de la Messenger la Skype.
Dacă vă întrebați cum va funcționa, Skype vă va da opțiunea de a vă reuni conturile personale și de a putea comunica mai departe cu persoanele din lista de Messenger, alături de cele din lista Skype.
Utilizatorii Messenger trebuie să descarce și să instaleze cea mai nouă versiune Skype. Odată ce au făcut acest pas, ei se vor putea autentifica folosind contul Microsoft, iar contactele din Messenger vor fi disponibile acolo.
Aceasta este posibil pentru că Microsoft a mutat utilizatorii Messenger în conturi Microsoft de ceva vreme și apoi doar a trebuit să aducă Skype sub aceeași umbrelă.
Anunțul despre retragerea Messenger, făcut în noiembrie a făcut valuri printre utilizatorii acestui program (extrem de popular în întreaga lume). Pe de altă parte, de la achiziționarea de către Microsoft, baza de utilizatori a Skype a crescut cu 100 de milioane, ajungând la 280 de milioane de utilizatori activi lunar.
Eforturile Microsoft de a unifica aceste servicii și de a retrage Messenger sunt justificate de două motive importante: rentabilitate (nu are sens să menții două servicii similare de comuncații pentru clienți) și mobilitate (știm foarte bine că Skype este acum prezent practic pe orice fel de sistem de operare mobil.

Back To Top
Search